ПФ няма да подкрепи искането за оставка на ВСС

OFFNews 27 януари 2016 в 11:09 3764 5

Искането на ГЕРБ и РБ за разпускане на ВСС е абсолютно безсмислено.

Това заяви съпредседателят на Патриотичния фронт (ПФ) Красимир Каракачанов пред журналисти в Народното събрание. От думите му стана ясно, че ПФ няма да подкрепи декларацията на ГЕРБ и да се присъедини към искането за оставка на ВСС.

Каракачанов определи декларацията за оставки на членовете на ВСС като намеса в съдебната власт и заяви, че е противоконституционно.

Според него вчерашната декларация за оставката на ВСС е провокирана от днешния доклад ЕК за напредъка в областта на съдебната система и борбата с корупцията.

"Глупаво е заради един доклад, който вече е написан, цялото общество – журналисти, хора, съдии и политици, 5 минути преди излизането на този доклад да правим декларация, с която нищо не се постига, само се налива масло в огъня и се стига до поредния скандал", каза той.

Каракачанов подчерта, че страната ни е пълноправен член на ЕС, а не кандидат за член. Той обясни, че няма доклади за правосъдието в Италия, за мафията и нейните връзки с италианската политика и не вижда защо да има за България. 

Крайно време е да кажем ясно и категорично, че ние не сме малолетни и няма нужда някой да ни прави доклади, заяви Каракачанов.

Той подчерта, че ВСС непрекъснато занимава обществото със скандали, провокирани от вътрешни боричкания.

"Например SMS-ът, който премиерът бил пратил. И какво като го е пратил? в XXI век всеки има право да праща SMS на когото иска", каза депутатът.

Каракачанов разкритикува работата на Съвета за развитие на управляващата коалиция, защото се събира рядко и не приема решения. Лидерът на ВМРО-БНД иска да се създаде политически орган с представители на четирите формации, които подкрепят кабинета. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!