"Петър Чобанов беше определен за финансов министър още преди изборите"

02 април 2015 в 20:16 6127 3

Снимка БГНЕС

Бившият финансов министър Петър Чобанов бил избран за поста още преди изборите, стана ясно от думите на Пловдивският лидер на БСП Георги Гергов.

Гергов разказа в ефира на bTV за любопитна среща между него и Сергей Станишев преди конструирането на кабинета Пламен Орешарски. По време на парламентарните избори през 2013 година бизнесменът бил на визита в кабинета на лидера на ПЕС. Станишев представил Петър Чобанов като бъдещ финансов министър в правителството много преди изборите и резултатите.

"Не бях виждал Чобанов досега, не го познавах, взех го от София, заведох го в хотела в Пловдив, дадох му кола, дадох му и хора да го научат какво да говори", спомня си Гергов днес и твърдо вярва, че Чобанов бил спуснат "отгоре". 

Преди местните избори пловдивският лидер най-много съжалява, че БСП не се бори истински с ГЕРБ.

"В момента България е грозна, разхвърляна и затворена. Ние имаме наши стратегии, ГЕРБ техните, но засега партията не е готова за коалиция с ГЕРБ, мънички сме, затова трябва да водим битки", съветва бизнесменът.

За поправката "анти Станишев"  Гергов смята, че нововъденията в устава засягат най-много не БСП, а ... другите партии.

"Техният устав е на базата на нашия устав години наред. Те използват нашия гръбнак. Поправката "анти Станишев" засяга и мен. Не се чувствам нито фараон, нито олигарх. БСП винаги е задавала тон за песен. Конгресът в неделя чака от нас да дадем най-важните отговори, които хората чакат от нас. Например какво е отношението ни към ДПС, какво е към Русия, какво се случва с "Белене" и с "Южен поток". Ще каже ли някой защо се подписвахме за "Белене" и защо два пъти се доверяваме на ДПС.

За кризата в КТБ и разследването на парламентарната комисия Гергов е песимист.

"Нищо няма да направят комисийките, нищо няма да излезе от разкритията им. Активите на КТБ ще заминат. Парите от КТБ ги нема. Кой ял-ял, кой пил-пил. Аз много работи знам, но не ми е работата да говоря. 25 години аз съм в бизнеса. Знам много неща, но ако говорех, отдавна нямаше да съм жив. Който не си знаеше мярката си замина", коментира Гергов.

Градският лидер на БСП в Пловдив не препоръчва на съпартийците си да се сменя председателя на партията на конгреса в неделя.

"Миков сега го избрахме. Защо да го сменяме?Toй кара влака, но не трябва да изпразва вагоните?", попита риторично пловдивският бизнесмен и напомни, че Сергей  Станишев е направил жертва от своя страна, като се оттеглил, за да запази ПЕС. Каква по-силна комбинация от двама силни лидери, попита Гергов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!