Корнелия Нинова: Няма поправка "анти-Станишев”

Депутатката от БСП няма да се кандидатира за кмет на София

OFFNews 29 март 2015 в 10:55 3949 0

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова, депутат от БСП, недоумява защо медиите интерпретират текста, който не позволява на председателите на структури да се кандидатират веднага след преждевременно прекратен мандат, се интерпретира като поправка "анти-Станишев".

Тя обяви това в интервю за bTV. По думите й това е правено заради конкретни случаи в страната, в които е било блокирано обновяването на организациите. Тя призна, че ситуацията в Пловдив, където Георги Гергов подаде оставка и беше преизбран, е такъв.

Вчера е било решено 6-месечен стаж като партиен член да е достатъчен за кандидатиране на ръководна позиция, а 20% от Националния съвет да се попълва от специална листа с млади социалисти.

Нинова посочи, че е подкрепила предложението на Кирил Добрев за мандатност на членовете на Изпълнителното бюро, но не и да се въведат ограничения за броя депутатски мандати.

Корнелия Нинова обяви още, че няма да се кандидатира за кмет на София.

Ангажимент към избирателите и усещане, че в БСП има по-подготвени хора спират депутата Корнелия Нинова я спират да се кандидатира.

Тя посочи още, че смятам, че в БСП има по-подготвени за общинските дела хора, като тя самата няма такъв опит и е по-склонна да помага. „Познавам и харесвам Костадин Паскалев, изключителен професионалист в тези дела”, допълни депутатът.

Според нея платформата за местните избори е първият толкова конкретен документ от години в БСП, като за всяка група във всяка община се предлагат конкретни мерки. Общинските структури на Столетницата ще имат свободата сами да определят коалиционната си политика в т.ч. и дали ще работят с АБВ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!