Пеевски обяви: Новото начало за ДПС е факт. Който не го разбира, остава в миналото

Председателят на ДПС обяви, че евроатлантическият курс на България е неотклоним

Светослав Метанов 29 юни 2024 в 17:27 8032 10

Делян Пеевски сред депесари
Делян Пеевски сред депесари.

"Новото начало за ДПС е факт. Който не го разбира, остава в миналото", заяви председателят на ДПС Делян Пеевски на работна среща с общинските кметове на партията.

На нея са участвали и заместник-председателите, депутати на движението, както и членове на Централното оперативно бюро.

Думите на Пеевски идват в момент когато в ДПС протичат драматични процеси и валят оставки и искания за оставки. Само през последните дни бяха отстранени Филиз Хюсменова, Айсел Руфад, а вчера ДПС Пловдив поиска оставката на Рамадан Аталай. Днес пък стана ясно, че от партията е изгонена и дългогодишната секретарка на почетния председател Ахмед Доган Биршен Ибрямова. 

Много анализатори, запознати с процесите в движението, твърдят, че в момента тече чистка на хората на Доган - нещо немислимо допреди дни в тази партия!

"За нас най-важен е гласът на хората и волята на структурите. На изборите показахме, че можем да се вслушваме в хората и те ни дадоха своето доверие", заявил още Пеевски, цитиран от пресслужбата на ДПС.

Също така той заявил, че "имаме енергията и волята да следваме евроатлантическия път на страната си и сме непримирими в отстояването им, независимо от провокациите".

Кметовете на ДПС са тези, които провеждат политиките на ДПС и са сред хората, заедно с партийните ни структури, затова те са нашия лакмус за посоката и действията ни, добавил Пеевски.

На срещата били обсъдени резултатите от отминалите парламентарни избори, оценката и очакванията на хората за политическите процеси на национално ниво, както и специфичните проблеми на отделните общини и населени места, за чието разрешаване хората разчитат на подкрепа от централната власт.

На срещата присъстваха зам.-председателите на ДПС и на ПГ на ДПС Йордан Цонев, Искра Михайлова, Халил Летифов, Хамид Хамид, Ертен Анисова и Байрам Байрам, народните представители Фатима Йълдъз, Ибраим Зайденов, Ахмед Вранчев, Елван Гюркаш, членът на ЦОБ и кмет на община Белица Радослав Ревански, членът на ЦОБ и народен представител Цветан Енчев, членът на ЦОБ и кмет на община Кърджали Ерол Мюмюн и областният председател на ДПС Благоевград Ведат Хюсеин, съобщават още от пресцентъра на ДПС.

Изрично са упоменати и общинските кметове на Гърмен - Феим Иса, Сатовча - Арбен Мименов, Якоруда - Мехмед Вакльов, Руен - Ахмед Мехмед, Сунгурларе - Димитър Гавазов, Крушари - Илхан Мюстеджеб, Ардино - Изет Шабан, Джебел - Неджми Али, Кирково - Шинаси Сюлейман, Крумовград - Себихан Мехмед, Момчилград - Илкнур Кязъм, Черноочене - Айджан Ахмед, Сърница - Неби Бозов, Лъки - Валентин Симеонов, Завет - Ахтер Велиев, Исперих - Белгин Шукри, Кубрат - Алкин Неби, Лозница - Севгин Шукри, Самуил - Джевдет Азис, Цар Калоян - Дауд Аляовлу, Ветово - Мехмед Мехмед, Главиница - Неждет Джевдет, Дулово - Невхис Мустафа, Ситово - Сезгин Алиибрям, Борино - Мустафа Караахмед, Мадан - Фахри Молайсенов, Рудозем - Недко Кулевски, Павел Баня - Иса Бесоолу, Гълъбово - Николай Колев, Антоново - Хайредин Мехмедов, Опака - Гюнер Ашимов, Маджарово - Ерджан Юсуф, Минерални Бани - Мюмюн Искендер, Стамболово - Аднан Йълдъз, Венец - Нехрибан Ахмедова, Върбица - Мердин Байрам, Каолиново - Нида Ахмедов, Никола Козлево - Исмаил Ибрям, Роман - Валерии Ролански, Хайредин - Тодор Тодоров.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    1246

    10

    БотоксПутю

    30.06 2024 в 10:42

    Шишо направи с Доган това, което направи с Цветан Василев. Сега се надявам да направи с ДПС това, което направи със злощастната КТБ.

    1000

    9

    PaulPierce

    30.06 2024 в 09:42

    Все си мисля, че избирателите на ДПС ще реагират по някакъв начин на прочистването на партията им от политици от турски произход, нямам как да са чак такива овце

    2405

    8

    Козон

    30.06 2024 в 00:06

    Досега депесето гледаше прасета, отсега прасето ще гледа депесета. Въпрос с повишена трудност - кога ще има Коледа в България?

    1010

    7

    Диоген

    29.06 2024 в 22:52

    Повече от прав си flatko.
    Браво
    Но това си го говорим ние.
    Един политик не излезе и каза същото.
    Кога ще се събудят хората?
    Не са гладни,еснафското им казва " другите да се оправят"


    8774

    6

    flatko

    29.06 2024 в 22:29

    Все повече започна да прозира кремълския план. Оставят ДП да овладее всичко и да отврати и най-безчувствените жители на територията. И като твърди, че е "евроатлантик", всичко това се пише на сметката на "евроатлантизма". В тази обстановка Рублен прави партия и се явява спасителя на бял (дръглив руски) кон. Завзема тоталната власт, подчинява ни на рашистката кочина, завесите падат, светлините изгасват, заключват вратите и това беше.
    Освен ако не решим да се организираме и да не позволим това.

    1010

    5

    ПР

    29.06 2024 в 21:04

    Moirae,аплодисменти за написаното.

    4038

    4

    Moirae

    29.06 2024 в 20:18

    По това как ще се отнесем с това изчадие, тръгнало срещу свободата, демокрацията и държавността на България, за безконтролна власт и материална облага, ще се разбере каква искаме да бъде България. Европа или Близкия изток.

    1000

    3

    ИАД

    29.06 2024 в 20:07

    Изборите са повече от ясни. Народа показа, че не иска нито ГЕРБ, нито ДПС. Още 10 пъти да ходим на избори ще е същото. Боко може да успява да си купи първото място и да се бие в гърдите, никога повече няма да направи правителство. Делянчо пък не може да надхвърли късмета си, който господ му е отредил, а народа потвърдил. Колкото да е напорист не може. Няма излъчване на симпатичен успял млад мъж, който да внушава респект.

    -885

    2

    nms

    29.06 2024 в 18:25

    Както бях писал и под друга статия, никога не подценявайте враг.
    Време му беше на ДПС

    1010

    1

    ПР

    29.06 2024 в 17:50

    А"почетният"Доан мълчи,кат комунист,на разпит.Свирено ли му е вече?