Първанов за БСП: Това е сектантство, върнали са се във времето преди Димитров

OFFNews 03 февруари 2015 в 11:10 3712 2

Георги Първанов

Това е сектантството от 1929 г. Това поведение показва, че БСП са се върнали във времето преди Георги Димитров.

Това заяви пред бТВ президентът (2002 г. – 2012 г.) и лидер на АБВ Георги Първанов по адрес на ръководството на БСП, което отхвърли предложението му за съвместна работа на местните избори.

"Разочарова ме политиката на БСП, не хората. Ние казваме - хайде да вървим заедно в един път, а те казват - няма, ще търсим съюз със структурите", обясни Първанов.

В отговор на думите на левицата, че сътрудничество е невъзможно с партия от дясно мнозинство, Георги Първанов подчерта, че БСП е била "в дясното правителство на Тройната коалиция” като добави, че основната тежест в кабинета „Станишев” са имали социаллибералните политически сили.

Лидерът на АБВ прогнозира нова по-тежка загуба на БСП на местните избори, защото партията има присъствие в много малко от общините.

"Преди да се появи АБВ, бяха инкасирани 9 загуби вляво. Опасявам се, че се очертава нова, още по-тежка загуба, защото и в момента левицата има присъствие в много скромна част в общините. Там присъствието е сведено до минимум, а това е предпоставка за други следващи загуби", каза още Първанов.

Според Първанов е важен въпросът доколко Станишев и Бареков са успели да защитят българския енергиен интерес или българския интерес, когато става дума за пазарите и за преодоляването на кризата.

Той определи стратегията за съдебна реформа като „слаб документ” и допълни, че не трябва да се работи само в светлината на доклади на Брюксел.

Първанов коментира и ситуацията в страната след поредните наводнения, като подчерта, че трябва да се наблегне на превантивната работа, за да не се стига до подобни бедствия:

"След наводненията в страната, институциите показват бързодействие, но липсва превантивната функция – да се чистят коритата на реките и язовирите и да се спре безразборната сеч", обясни той.

Можем да построим по-малка част от магистралите, но този проблем не можем да го оставим”, категоричен беше Първанов, който допълни, че водните бедствия имат тежък психологически ефект върху цялата държава.

Той изрази мнението си, че премахването на Министерството на бедствията и авариите и заяви и "преминаването му под шапката на МВР" не е било правилно и предложи да се създаде друго звено, което да координира действията при подобни ситуации. 

Първанов коментира и поведението на премиера Бойко Борисов: „Борисов се е снишил, той е много по-различен от Борисов в първия мандат, той се обажда твърде рядко”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!