Първанов подава ръка на БСП за местните избори

OFFNews 17 януари 2015 в 10:29 4411 7

Георги Първанов

Днес ще подадем ръка на БСП и на всички леви партии за местните избори. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на АБВ Георги Първанов.

Партията ще отбележи днес първата годишнина от рестарта си на тържествена среща в НДК.

Готови сме да обсъждаме смесени или отделни листи за изборите в зависимост от това кое е по-добре за съответния регион, подчерта Първанов.

По думите му АБВ може да обсъжда с БСП как трябва да изглежда новата лява идентичност, която не трябва да е ангажирана само с традиционните социални слоеве.

Ще подадем ръка не само на БСП, но и на леви земеделци и социалдемократи, подчерта Първанов и допълни, че е показал, че може да преглътне болката и огорчението. Не бих си позволил заради моето и на няколко колеги огорчение, да направим левицата заложник на това. България не може да се развива без силна левица, коментира Първанов това, че той и няколко негови колеги бяха изключени от БСП.

Георги Първанов посочи, че членове на АБВ не са били поканени на обсъждането на управленската програма. Липсата на диалог е голям проблем, но още по-голям проблем е ако тази липса на диалог доведе до приемането на по-слаб документ от програмната декларация, категоричен е той.

Първанов коментира и подготвяната съдебна реформа. По думите му този проект е слаб, защото в него има много клишета.

Той обяви, че АБВ ще подкрепи стратегията, но ще има особено мнение, което ще бъде изразено при обсъждането на законите.

Първанов обясни още, че подкрепя идеята за реформа в БДЖ, но според него това няма как да стане без държавна субсидия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови