БСП не иска коалиция с Първанов, защото "АБВ е част от дясното мнозинство"

OFFNews 18 януари 2015 в 22:11 4285 2

Кристиан Вигенин.

Не считам, че можем да се коалираме с партии, които са част от дясното мнозинство в момента, заяви народният представител от БСП Кристиан Вигенин пред БНР.

Не трябва да забравяме какво причини формирането на АБВ и тяхната политика. Една голяма част от бедите за БСП дойдоха именно от АБВ - от създаването на тази политическа формация, която разколеба левия електорат, категоричен бе той.

Така Вигенин отговаря на поканата на Георги Първанов от вчера - председателят на АБВ заяви, че формацията му "подава ръка за общи действия в местните избори на всички леви и центристки партии в България".

Кристиан Вигенин коментира и визитата на държавния секретар на САЩ у нас. Той заяви, че това посещение е не толкова в посока подкрепа на едно или друго правителство, а е "подкрепа за развитието на България - с ясни послания в областта на върховенството на закона, борбата с корупцията и организираната престъпност".

Когато идват стратегически партньори у нас, ние се чудим да даваме ли нещо или не. При едно развито партньорство, редно е да се поставят въпросите, които са в интерес и на двете страни. По някои ще има съгласие, по други - не, каза Вигенин.

Според него визитата на британския министър на външните работи не е била достатъчно добре подготвена - "не стана ясно как е поставен въпросът за българите, които живеят и работят във Великобритания, а негативното отношение и дискриминацията към тях продължава."

По думите му външният министър е дошъл в България, за да ни каже, че българите заемат нископлатени работни места във Великобритания.

„Иска ми се оттук нататък по-ясно да прозвучава какъв е българският интерес, при това публично”, каза Вигенин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!