Миков не вярва на протегнатата ръка на Първанов

Ивайло Анев 20 януари 2015 в 15:39 2153 5

Лидерът на БСП Михаил Миков

"За нас очевидно става въпрос за декларативно изявление, чиято цел е да създаде допълнителни вътрешни противоречия в БСП".

Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков във връзка с "протегнатата ръка" на Георги Първанов и АБВ.

"Въпросът за партньорствата по време на местните избори не е в дневния ни ред в момента", категоричен беше Миков. По думите му от неговата партия първо ще разговарят с партньорите от БСП-Лява България.

Той увери, че много трудно биха се постигнали политически партньорства с една партия, която участва в дясно управление, подкрепя такова дясно управление и най-вече гласува за десни мерки. "Това би било крайно безпринципно", заяви лидерът на БСП.

Той подчерта, че не може да "отнемеш на работещите бедни тези 408 лв. облекчения, не можеш да подкрепиш замразяването на всички социални плащания – на майките, на първокласниците, онези 14 мерки, които дясното правителство замрази като плащания, и да говориш, че си за демографска политика, държейки сметка за кризисната ситуация на страната".

По думите му това е пореден опит да се отслаби влиянието на левицата в България.

По-рано днес депутатът от БСП Мая Манолова заяви, че ако левицата иска да спечели предстоящите избори, трябва да търси път към обединение и вместо да гори мостове, трябва да създава такива.

Червеното острие коментира, че не вижда нищо лошо в това, ако в община Кюстендил, откъдето е избрана, бъдат направени "необходимите действия" за обединение на лявото пространство и дори центъра.

Миков постави и още един въпросителен за местните избори, като отбеляза, че политическата партия на Татяна Дончева - „Движение 21", не трябва да бъде игнорирано като партньор.

Лидерът на столетницата не пропусна да коментира и посещението на държавния секретар на САЩ Джон Кери. „Това е наградно посещение по повод спирането на трите големи инфраструктурни проекта от страна на кабинета „Борисов", заяви Миков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови