Quantcast

Първанов: Сега задгранично бюро ли ще ръководи БСП?

ОFFNews Последна промяна на 24 юни 2014 в 18:58 5250 3

Снимка Пресцентър АБВ

Георги Първанов на провелата се днес пресконференция на движение АБВ.

„Връщате ме назад във времето – през 1923 година, Септемврийското въстание. Тогавашната БКП е разгромена, нейното ръководство се изнася в чужбина, във Виена. Там създава задгранично бюро и чрез това задгранично бюро ръководи партията в продължение на няколко години".

Така лидерът на АБВ и бивш председател на БСП Георги Първанов коментира избора на настоящия лидер на партията Сергей Станишев за евродепутат.

"Може би сега сме свидетели на една подобна историческа аналогия, очаквам да видя състава на задграничното бюро, знам още един човек, който ще бъде включен, но повече от двама там не са необходими”, допълни Първанов.

Според него промяната в поста на Станишев може да се интерпретира като полуабдикация от политическите му задължения покрай провеждането на предсрочни парламентарни избори. Първанов обясни, че делегирането на предизборна кампания от Брюксел в България е невъзможно.

„Няма как да се случи това. Изборите означават ежедневна работа, дори чисто психологически искам да се поставя на мястото на хилядите симпатизанти на левицата, когато видят, че корабът е напуснат от този, който се именува капитан. Обикновено става обратното – капитанът напуска последен кораба”, каза Георги Първанов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.06 2014 в 07:08

Искрено се забавлявам.Най-известният педал в столетницата си връцна задника.Той друго не знае.И сега ще настанат партизански баталии за нова Глава на закланата кокошка. хахахах

24.06 2014 в 22:03

Винаги си е приличал на плъх и това се оказа и коронния му номер накрая!

24.06 2014 в 20:18

Какъвто кораба, такъв и капитана! А плъховете кога напускаха кораба при потъване?