Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Първанов поиска ремонт на кабинета

OFFNews 26 април 2015 в 14:37 2145 6

Ремонт на кабинета поиска преизбраният лидер на АБВ Георги Първанов на конференцията на партията днес. Логично е да поискаме ремонт на кабинета в слабите му страни, отбеляза той и поясни, че смята за вредна в стратегически план работата на министрите на отбраната и на външните работи.

Според Първанов кабинетът се проваля в областта на енергетиката, в икономиката не се случва нищо, освен кадрови чистки, а в образованието ставали "странни неща".

Коментирайки работата на кабинета "Борисов 2" досега, той заяви: "Няма как с толкова пробойни да кажем, че правителството е силно".

Според него на шестия месец от управлението "можем да кажем, че лимитът на възможности за компромиси на АБВ в коалицията в значителна част са изчерпани".

"Не мога да приема да сме пето колело. Грешат тези, които мислят, че от АБВ сме лесните. Ние носим отговорност, не по-малка от всички партии. Критикуват ни, че стоим. За разлика от другите, ние не стоим, а здраво работим. Ако грешките и провалите бяха наши, нямаше нищо по-естествено от това да си съберем папките и да си тръгнем, да скъсаме споразумение", каза Първанов.

АБВ участва в коалиционния кабинет чрез вицепремиера и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, който, от своя страна, заяви, че АБВ трябва да си отговори много ясно на въпроса какви са мотивите и границите на участието на партията във властта.

И Първанов, и Калфин се обявиха "за" политически диалог с БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!