Първанов поиска ремонт на кабинета

OFFNews Последна промяна на 26 април 2015 в 14:37 1516 6

Ремонт на кабинета поиска преизбраният лидер на АБВ Георги Първанов на конференцията на партията днес. Логично е да поискаме ремонт на кабинета в слабите му страни, отбеляза той и поясни, че смята за вредна в стратегически план работата на министрите на отбраната и на външните работи.

Според Първанов кабинетът се проваля в областта на енергетиката, в икономиката не се случва нищо, освен кадрови чистки, а в образованието ставали "странни неща".

Коментирайки работата на кабинета "Борисов 2" досега, той заяви: "Няма как с толкова пробойни да кажем, че правителството е силно".

Според него на шестия месец от управлението "можем да кажем, че лимитът на възможности за компромиси на АБВ в коалицията в значителна част са изчерпани".

"Не мога да приема да сме пето колело. Грешат тези, които мислят, че от АБВ сме лесните. Ние носим отговорност, не по-малка от всички партии. Критикуват ни, че стоим. За разлика от другите, ние не стоим, а здраво работим. Ако грешките и провалите бяха наши, нямаше нищо по-естествено от това да си съберем папките и да си тръгнем, да скъсаме споразумение", каза Първанов.

АБВ участва в коалиционния кабинет чрез вицепремиера и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, който, от своя страна, заяви, че АБВ трябва да си отговори много ясно на въпроса какви са мотивите и границите на участието на партията във властта.

И Първанов, и Калфин се обявиха "за" политически диалог с БСП.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.04 2015 в 09:10

Така ли ти наредиха в Москва, нещастник долен?

26.04 2015 в 19:16

Въпрос на време беше видния нашенски авджия да си покаже сурата и започне да прилага указанията на другаря Путин. Това е то - ВАРИ ГО, ПЕЧИ ГО - ДРУГАРЯ /ПРИ ТОВА ДОНОСНИК/ кожата си мени, но нрава - НЕ!!!!

26.04 2015 в 16:24

Кога те избраха за "калайджия" - кога ти почерня задника? Нещастник!

26.04 2015 в 15:49

България ще се е оправила когато спрем да виждаме:

Андрей Райчев по телевизията
Божо Димитров - историк
БКП-Биолчев в образУванието
Волен - като патриот
Гоце - да иска ремонт на кабинета
МОЧА - в центъра на София

И т.н.

26.04 2015 в 15:45

Точно заради такива кретени като Гоце, отдавна трябваше да има закон за лустрацията.
Тоя путински куросмук трябва да дели една стая с другия курусмук-Болен една стая в Карулково.

26.04 2015 в 15:16

Напълно в реда на нещата е руската кукла- тавариш Гоце, да поиска главите на най-значимите и стойностни министри в правителството, поради тяхната неотклонна и твърда политика в унисон с проатлантическата ориентация на страната, нещо за което ги поздравявам! Да ти бъде поискана оставката от отявлена пропутинска и прокремълска партия като АБВ или Атака, си е за чест и достойнство! Пожелавам успех и твърдост в отстояването на българските национални интереси, на двамата "нарочени" министри!