Quantcast

Партията на Светльо Витков не подкрепя президента за референдума

Деница Панайотова Последна промяна на 30 януари 2014 в 21:08 7602 48

Николай Йочколовски. Снимка: ПП Глас народен.
Николай Йочколовски. Снимка: ПП Глас народен.

Така зададени и трите въпроса за референдума показват едно дълбоко неразбиране на президента Росен Плевнелиев на проблемите, които има с изборното законодателство.

Това коментира Николай Йочколовски от ПП „Глас народен“ в предаването „Петата власт“ по OFFRoad Radio.

Нека президентът да каже подкрепя ли замяната на едно право, неотменно право, със задължение – каза още Йочколовски. Повод за думите му е въпросът за задължителното гласуване, който Росен Плевненлиев предлага да бъде зададен на референдум през май.

Според Андрей Бояджиев, заместник-председател на ПП „Глас народен“, частичният мажоритарен вот ще доведе до вкарването в парламента на повече хора от една и съща партия.

Партията на Светльо Витков не подкрепя и третия въпрос за електронното гласуване.

Според Йочколовски това би дало възможност за събиране на акаунти и повече купени гласове.

"Глас народен" първи подхванаха предложението за нов Изборен кодекс - още в първия ден на протестите. Освен това, участвахме активно в групите, които бяха за изборното законодателство– каза Бояджиев.

Партията предлага намаляване броя на нужните подписи за участие в изборите от 7000 на 2000, внасяне на равен депозит от 10 000лв.,премахване на платените застъпници, облекчаване на процедурата за гласуване в чужбина и др. Шест от десетте им предложения са включени в проектозакона за нов Изборен кодекс.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.02 2014 в 09:52

Не се опитвайте да опровергавате тъпите аргументи на троловете. Те знаят, че нямат аргументи, и затова толкова ги е страх! Просто се подпишете за референдума и идете да гласувате! Не е нужно да сте "ЗА" всичките три предложения. Аз например не съм за мажоритарен, а за преференциален механизъм. но с по- нисък праг.Въпреки това, смесената система е по- добра от чисто пропорционалната. електронното гласуване е безспорния център на референдума, за който всички здравомислещи ще кажат"да". няма такова нещо като пълна сигурност на вота. но с електронно гласуване се постига максималния възможен анти-фалшификационен ефект. възпират се всички възможни способи за фалшификации, или поне твърде много се затрудняват.затова идете и гласувайте, а преди това се подпишете!подписката тръгва скоро!троловете ще умрат на мъка!

01.02 2014 в 18:34

... абе, николайчо... направих си труда да ви пиша на партийното сайтченце... не ми отговорихте... аз пак да ВИ питам - "Програма"(предизборна платформа) можете ли да си измислите или нищо друго освен жалкия "копи-пейст" който е наличен не се предвижда?!?... аааа - Субсидията не стигала за Повече...ахам...
Александър Славов

31.01 2014 в 22:01

Абсолютни боклуци от Глас народен! Комунистически протежета!Ясни сте!

31.01 2014 в 21:21

Пълни глупости на Чехльо.

Единствения начин циганите и турците да не гласуват, е да се въведе по-висок образователен ценз (завършена средно), гражданска добросъвестност (платени местни и държавни данъци и такси), и изискване за уседналост (последните 5 години живял в България).

Обаче Офшорлиев не ги предлага тия неща.

31.01 2014 в 20:53

Поля, по първия въпрос дрън-дрън! Нима при гласуването няма строга персонализация? Може ли Гошо да отиде и да гласува от името на Пешо? А анонимността е свързана с това за кого се гласува, т.е. никой не трябва да узнава за кого е гласувал Гошо и за кого Пешо. Нима това е проблем? Нима Интернет не може да играе ролята на "тъмна стаичка"? Всеки програмист ще ти се изсмее!
По втория въпрос отново дрън-дрън! Как си представяш някой да влезе в къщата ми и да ме застави да гласувам както той ми нареди? Как ще го пусна? И кой ще тръгне да рискува да влиза посред бял ден в чужда къща? А и полиция няма ли? И още нещо - дори да допуснем, че влезе, че упражни насилие над мен, че няма полиция... Аз винаги мога да кажа: Вече гласувах! Точка! А за ситуацията с привикването при шефа изкърти всички чугунени мивки с простотия! Нима за IP не си чувала?
И по третия въпрос дрън-дрън. Прочети отново какво съм ти отговорил по първи и по втори въпрос и може и да го проумееш...

31.01 2014 в 18:44

Доколкото разбирам,предложенията ви ще улеснят единствено пръкването на сумалък измислени партийки,щото ни са малко.Ама пуста субсидийка блазни...

31.01 2014 в 16:03

Уважаеми дами и господа,според мен ,мнението на автора и подкрепящите го се базира на опита и практиката на 50-60 годишни демокрации с установени демократични практики и морал !!! Какво от това е налично в България ??? НИЩО !!! В тази връзка предложението на Президента е повече от ВЯРНО С ОГЛЕД ПРАКТИКИТЕ В БЪЛГАРИЯ !!! 1) ЕЛЕКТРОННОТО ГЛАСЕВАНЕ само в чужбина ще даде възможност на около 500 000 души да гласуват.Това е 50% от гласувалите за БСП през 2013г.,които в мнозинството си ще бъдат срещу нея.Живеещите в чужбина български граждани в по-голямата си част са значително по-високо образовани от мнозинството избиратели в страната;2)ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ГЛАСУВАНЕ ще обезсмисли купуването и продаването на гласове !!! По преценка на специалисти броя на тези гласове е около 120-150 000,което при 5 000 000 избиратели е "статистическа" грешка!!! "Едноличната" собственост върху медиите също ще окаже минимално влияние защото одобрението към медиите в България в момента е около 20-25% !!!МАЖОРИТАРЕН ВОТ ЧАСТИЧЕН само за регистрирани НЕЗАВИСИМИ КАНДИДАТ ДЕПУТАТИ !!! Така партийните листи ще имат своята тежест,а независимите ще представляват на практика "гражданското общество" и трудно ще могат да прикриват партийната си обвързаност!!! ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ В 2-3 МАНДАТА ЗА НС ДОКАТО СЕ УТВЪРДЯТ ДЕЙСТВИТЕЛНИ ДЕМОКРАТИЧНИ ПРАКТИКИ И МОРАЛ !!! Тезата на БСП,че :"...вече имаме демокрация и ще прилагаме европейските демократични практики..." ПРИКРИВА НЕДОСТАТЪЧНАТА ВСЕ ОЩЕ ПОЛИТИЧЕСКА И ИКОНОМИЧЕСКА КУЛТУРА НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ И ОТ ТАМ ВЪЗМОЖНОСТТА ИМ ДА ВЗИМАТ ИНФОРМИРАНИ ПОЛИТИЧЕСКИ РЕШЕНИЯ !!!

31.01 2014 в 14:51

Yochkolovski
Между другото ако прочетеш заглавието
на статията, ще видиш, че ОФФнюз също
не са те разбрали добре.
Те по-скоро са разбрали, че си против
референдума.

СВЕТЛЬО, ВЪРЖИ ЗДРАВО КЪНКИТЕ, СВЕТЛЬО!!!

31.01 2014 в 14:18

г-н Йочколовски, защо не казахте просто че сте за референдум с формулирание по еди какъв си начин въпроси? И нямаше да се обяснявате тука цял ден? Разбирате от материята - чудесно, просветете останалите, а не им обяснявайте какво не разбира президентът.

31.01 2014 в 14:09

Yochkolovski
По скоро ти си тоя който трябва да мисли.
От коя страна на барЕкадата заставаш.

Засега си от КОАЛИЦИЯ ЗА ДОГАН.

Ако нещо не сме те разбрали,
помисли как да се изразиш ПО ЯСНО
така че да те разберем!

Разбирането е функция на говорещия а не толкова на слушащия.