Quantcast

Зелените подкрепиха президента за референдума

OFFNews Последна промяна на 29 януари 2014 в 20:30 4157 5

Ръководството на Зелените. Снимка: БГНЕС
Ръководството на Зелените. Снимка: БГНЕС

Партия "Зелените" заяви, че подкрепя предложението на президента на Плевнелиев за референдум с въпроси по изборното законодателство.

Ето и целия текст на тяхната декларация:

Зелените приветстваме инициативата на президента Плевнелиев за всеобщо допитване относно изборното законодателство, което да се проведе едновременно с Евро изборите.

Подходът за свикване на референдум е демократичен и радикално различен от досегашните практики на задкулисие и междупартийни договорки по тези съществени въпроси.

Изборните правила са основополагаща част от принципите на конституиране на властта, който следва да бъде променян само с референдум.

Продължаваме да смятаме, че Общественият договор трябва да бъде сключван между гражданите и властта, а не между власт и власт.

Подчертваме необходимостта от сериозен и демократичен дебат по направените предложения, за да може гражданите да вземат информирано решение по въпросите на всеки референдум.

Зелените

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.01 2014 в 19:52

Ами естествено, как няма да подкрепят, нали така са им казали, що да не вземат да напишат една високопарна декларацийка, остава след това и да гласуват саморазпускането си, понеже и трите предложения са в полза на изхвърлянето на всички нови или малки партии, и набиването им в конгломерати, платени с парите на богатите чичковци дето не обичат да се показват на светло.
Браво бе "зелените", доказахте че не сте узрели, и лесно се хващате още в първия поставен капан. Хайде, покажете една сериозна зелена партия по света подкрепяща задължително гласуване и мажоритарен вот?

30.01 2014 в 09:33

Здравейте приятели, моля да промените снимката при тази публикация, защото е по повод друго събитие и е манипулативна, на тази снимка присъства и моята физиономия, а аз не подкрепям това решение на Зелените и не съм участвал в процеса на неговото вземане!

Поздрави и приятен ден!

29.01 2014 в 22:50

... ама на референдума искам и за субсидиите и за заплатите ИМ да стане дума... СОЛИДАРНОСТ!

П.С. ей така се организират протести! :)

29.01 2014 в 21:43

И не повече от два мандата в парлаМАмента.............

29.01 2014 в 20:42

Всъщност, не съм чул позицията на президента по въпроса, но подкрепям с двете ръце идеята. Естествено, да се прокара на референдум!