Парламентът наложи 3-месечен мораториум върху износа на дървесина

Нели Чолашка Последна промяна на 04 март 2015 в 14:59 3810 3

Депутатите наложиха 3-месечен мораториум върху износа на необработена дървесина.

Отделни предложения за подобна забрана бяха внесли ГЕРБ, РБ, Патриотичният фронт и "Атака". Земеделската комисия ги обедини в един общ проект.

По предложение на ГЕРБ мораториумът влиза в сила от обнародването на решението.

Не трябва да даваме шанс на дървената мафия да се ориентира и да заобиколи забраната, мотивира това предложение Цветомир Михов.

От Патриотичния фронт настояваха забраната да действа от 6 април, за да има технологично време за изичистване на търговски споразумения. Това предложение обаче не беше прието.

Не беше одобрено и искането на "Атака" мораториумът да е безсрочен.

Забраната е както за износ, така и за "изпращането" на необработена дървесина. Така се налага запор на износа на дървесина и за страните от ЕС.

По време на тази тримесечна забрана ГЕРБ ще внесе предложения за законови промени, които ще доведат до намаляване на незаконната сеч, обяви преди време Цвета Караянчева от партията.

За тези три месеца щели да изготвят и правила за стимулиране на българските производители, които имат производствени мощности, а не са само посредници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.03 2015 в 20:34

Кофти време беше - трудно да се сече! Щях да плащам неустойки, но аверчетата от Народното Събрание дадоха едно рамо - сега клиентите не могат да мрънкат, правителството е решило!

За 3 месеца, ще успея да наваксам - Гола Сеч!

Хвала на Народното Събрание и Управляващата Коалиция!

С увавение,
Секач.

04.03 2015 в 19:47

Не 3,а 300 месечна забрана трябва за да се възстанови изсеченото от неолиберастите,ау пари искаме ау изсичайте,печалба ау Каролев вечен ръст,мама ви алчна.

04.03 2015 в 15:32

Браво! Но само това не стига! Трябват строги глоби и санкции за нарушителите.