Парашутисти-реформатори оглавиха Комисията за защита на потребителите

Ива Оприкова Последна промяна на 11 март 2015 в 16:40 11202 18

Димитър Маргаритов

Снимка Facebook/Личен архив

Новият председател на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов

Министерският съвет одобри  нов състав на Комисията за защита на потребителите. Димитър Маргаритов Йотов стана председател, а Константин Арабаджиев и Константин Райков бяха назначени за нейни членове.

Поводът за смяна на ръководството е изтичането на мандата на състава й. Досега председател на КЗП бе Веселин Златев, бивш член на СДС преминал в редиците на ГЕРБ.

Новоизбраният председател Димитър Маргаритов Йотов е съпруг на Мария Карабельова – Маргаритова, която е началник на политическия кабинет на вицепремиера и лидер на ДБГ Меглена Кунева. Новият шеф е  юрист и има опит в МВнР и Ръководството на въздушното движение (РВД).

Двамата новоизбрани членове на КЗП пък са от ръководството на СДС, чийто лидер е министърът на икономиката Божидар Лукарски. Министърът на икономиката  е вносител на предложението в МС за новия състав на Комисията за защита на потребителите.

Икономистът Константин Арабаджиев е член на Националния съвет на СДС. Той е бивш кмет на район "Студентски" по времето на Стефан Софиянски в периода 1999 – 2003 г, а през 2011 г. е председател на предизборен щаб на СДС в София. От 5 юни 2012 г. до 2013 г. е главен секретар на СДС, а от ноември 2013г. е избран за председател на изборния щаб на СДС, е посочено в биографията му.

Константин Райков също е дългогодишен член на СДС. Той е общински председател на СДС в Бургас, а от септември 2013 г. става член на националното й ръководство. Работи като адвокат на свободна практика.

До момента на сайта на СДС не е отразена промяна и те са действащи членове на партийното ръководство.

Нито един от тримата не е работил в сферата на защитата на потребителите и не е известно да е проявявал интерес към тази тема.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.03 2015 в 14:31

Вие сте прости, за поста НЯМА КОНКУРС! Има си закони и те се спазват, колкото и да не ги знаете.
Не мислете, че със старите БСП, ДПС и Атака-кадри ще се правят реформи.

12.03 2015 в 22:39

На този педал, само като му погледна мутрата, и ми се доповръща!

12.03 2015 в 13:15

До сега тази комисия защитаваше производителите от Потребителите. Дано новото ръководство сложи нещата на мястото им!

12.03 2015 в 11:47

Реформаторите верно тръгнаха по стъпките на ДПС... Срам, голям срам!

12.03 2015 в 11:31

Пагане, проблемът не е в хората. Проблемът е, че няма конкурс. Нали РБ влезе с претенциите да променя стила на поведение, управление, говорене, пляскане, шляпане и т.н. Е, къде е тази промяна?

12.03 2015 в 01:20

Та
Маргаритов първо беше шеф на дирекция "Обществени поръчки" в МОН; после стана такъв в МРРБ, после - в ДП РВД.

Само да си знаете!

11.03 2015 в 23:40


Не е далеч деня в който Костококите и Асенчовците, няма да могат да напълнят и един автобус.

Ако ГЕРБ отритне Рамаданчо, тия (КОЙчовците) направо отиват в политическото небитие.

Знам че "реформатора-Гъз" е тъп, ама чак пък толкова ...?!

11.03 2015 в 23:22

Не съм за реформаторите по принцип ама дойте им шанс на хората.

Скандалното е, че няма конкурс ПАК!

11.03 2015 в 23:06

Не познавам назначените изобщо, но нещо друго се набива в очи, като четеш коментарите. Ако някой има опит в разни управления, се обявява за "отдавна консумираш демокрацията"; ако няма - бил "калинка", демек кацнал от нищото и без никакъв опит. Винаги отрицателно настроени... Виж, ако някой може да каже нещо конкретно за тия хора - друго би било, ама така...Не, мерси.

11.03 2015 в 20:01

Много добър избор!!! Като гледам биографиите им, и тримата са се оформили като потребители на демокрацията още от края на миналото хилядолетие. А сега хем ще потребяват, хем ще се (само)защитават. Ех, Радане, Радане... Кажи нещо бе, човек! Ако не ти се приказва пусни някоя песен във фейсбука. Сещам се за Piggies на Бийтълс. Спомняш ли си я? "Have you seen the little piggies Crawling in the dirt?"