Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Парашутисти-реформатори оглавиха Комисията за защита на потребителите

Ива Оприкова 11 март 2015 в 16:40 13163 18

Димитър Маргаритов

Снимка Facebook/Личен архив

Новият председател на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов

Министерският съвет одобри  нов състав на Комисията за защита на потребителите. Димитър Маргаритов Йотов стана председател, а Константин Арабаджиев и Константин Райков бяха назначени за нейни членове.

Поводът за смяна на ръководството е изтичането на мандата на състава й. Досега председател на КЗП бе Веселин Златев, бивш член на СДС преминал в редиците на ГЕРБ.

Новоизбраният председател Димитър Маргаритов Йотов е съпруг на Мария Карабельова – Маргаритова, която е началник на политическия кабинет на вицепремиера и лидер на ДБГ Меглена Кунева. Новият шеф е  юрист и има опит в МВнР и Ръководството на въздушното движение (РВД).

Двамата новоизбрани членове на КЗП пък са от ръководството на СДС, чийто лидер е министърът на икономиката Божидар Лукарски. Министърът на икономиката  е вносител на предложението в МС за новия състав на Комисията за защита на потребителите.

Икономистът Константин Арабаджиев е член на Националния съвет на СДС. Той е бивш кмет на район "Студентски" по времето на Стефан Софиянски в периода 1999 – 2003 г, а през 2011 г. е председател на предизборен щаб на СДС в София. От 5 юни 2012 г. до 2013 г. е главен секретар на СДС, а от ноември 2013г. е избран за председател на изборния щаб на СДС, е посочено в биографията му.

Константин Райков също е дългогодишен член на СДС. Той е общински председател на СДС в Бургас, а от септември 2013 г. става член на националното й ръководство. Работи като адвокат на свободна практика.

До момента на сайта на СДС не е отразена промяна и те са действащи членове на партийното ръководство.

Нито един от тримата не е работил в сферата на защитата на потребителите и не е известно да е проявявал интерес към тази тема.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!