РБ тепърва ще изслушва идеите на новия председател на КЗП

Ивайло Анев 13 март 2015 в 15:13 4387 3

Снимка БГНЕС/Петко Налбантов

Новият председател на КЗП е близък до вицепремиера Меглена Кунева

Движение "България на гражданите" (част от Реформаторския блок) първо назначи, а чак след това ще изслушва идеите за управление на новия председател на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.

Това става ясно от прессъобщение на ДБГ, с което те обявяват, че кандидатурата му е била съгласувана в Блока, който го подкрепял.

Юристът Димитър Маргаритов е съпруг на началничката на кабинета на Меглена Кунева Мария Карабельова, не е имал досег до темите, свързани с правата на потребителите, а е работил в администрациите на Външно, МОН и РВД. С него в КЗП бяха назначени и нови членове на КЗП -  Константин Арабаджиев и Константин Райков, и двамата свързани със СДС и с икономическия министър Божидар Лукарски.

"Очакваме г-н Йотов да представи публично идеите си за развитие на агенцията и мерките за решаване на проблемите в сферата на потребителите, както и да бъде изслушан в рамките на парламентарната група на Реформаторския блок", пишат от ДБГ.

Според ДБГ не е късно Маргаритов да бъде изслушан от ПГ на Реформаторския блок и след назначението си.

Те са убедени, че Мараритов ще се справи "с предизвикателствата на новия си пост, предвид юридическото си образование и дългогодишния си административен опит в министерствата на външните работи, регионалното развитие и образованието".

Депутатът от Блока Атанас Атанасов (ДСБ) обаче заяви, че тези назначения могат да хвърлят петно върху това, което политиците от формацията са обещали пред избирателите, а именно да пресекат партийната партизанщина.

Атанасов призова председателите на парламентарните групи да разяснят каква е истината за назначението.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев определи назначенията като „рискови” и постави под въпрос способностите на новото ръководство на КЗП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews