"Овцете разбраха, че ГЕРБ е по-добър от тази тройна коалиция, само българите се колебаят"

Нели Чолашка 07 май 2014 в 11:25 14573 29

Бойко Борисов

„Ние давахме по 40 лв. на овца, сега дават четири лева. Овцете разбраха, че ГЕРБ е по-добър от тази тройна коалиция, само българите още се колебаят”.

Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод оплакванията на животновъдите, че получават ниски субсидии.

На въпрос дали се налага актуализация на бюджета за 2014 г. той коментира: "Не виждам как ще се справят с този бюджет, с тези обещания, които са дали. Истински искам това правителство да изкара още малко време, за да може да се сринат тотално."

Това обяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, провокиран от въпрос дали според него се налага актуализация на бюджета за 2014 г.

„За съжаление, тогава и държавата ще се е сринала и тогава ще бъде тежкият избор на ГЕРБ – дали да се борим да стабилизираме държавата, или да жертвам ГЕРБ като партия. То трябва да се направи.

С всеки изминал ден това правителство довежда страната да не може след това да се оправя. Всеки ден. Ако изкарат така още една година, ще паднат като зрели круши.

Тогава трябва да се проведат такива непопулярни мерки в държавата, че партията, която ги проведе, ще се срине, защото няма да може да ги понесе. Това прави това правителство в момента – подготвя си времето за фалит, когато ще стои отстрани и ще гледа”, каза Борисов.

По думите му лидерът на БСП сам е признал, че по времето на ГЕРБ са изплащани високи пенсии.

„Като чух този нагъл човек Станишев да говори, че бил взел решение на Министерски съвет за мандата на ГЕРБ да вдигнем пенсиите, защото ние няма да го направим, аз повече не мога да коментирам такава наглост.

Той призна, че всъщност ние сме изплащали високите пенсии, а си приписа заслугата, че на последния Министерски съвет е взел това решение. Орешарски дойде в Министерство на финансите и призна, че има половин милиард пасив в държава. С кои пари вдигаше тогава той пенсиите?

Ако не беше ГЕРБ да го навакса, да ги плаща, какво щеше да стане? Сега е по същият начин. Агенциите не събират приходи – бюджетът им е празен. Те не могат да го вържат до края на тази година.

В същото време всеки ден заради изборите обещават какво ще вдигнат и какво ще дадат. Как ще го направят – със заемни пари? Заемните пари се връщат тъпкано с лихвите”, възмути се още Борисов.

Създаването на анкетна комисия, която да се занимава със срещите на президента Росен Плевнелиев, той коментира по следния начин:

„Аз чух, че пак са се били някъде. Дали е вярно, не знам и вместо да се направи една анкетна комисия и да се види дали са се били пак по баровете, се занимават с това да оронват престижа на държавния глава. Знаете, че тази комисия освен евтин пиар за БСП, ДПС и „Атака”, друга работа не вършат”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!