Освобождаването на австралиеца Джок Полфрийман взриви парламента

OFFNews 20 септември 2019 в 11:08 4515 5

Предсрочното освобождаване на австралиеца Джок Полфрийман предизвика серия от негативни коментари в парламета заради решението на съда.

„Калин Калпакчиев дължи отговор за мотивите за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман“, бе категоричен и депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов. Той добави, че като юрист няма как да коментира решение, чиито мотиви не са произнесени и не са видени абсолютно от никого, но като гражданин смята, че председателят на този състав Калин Калпакчиев най-малкото дължи отговор на близките на убития студент.

„Учудени сме от решението на съда, приемаме го с болка, каза депутатът от групата на Обединените патриоти Милен Михов. „Решение на съда трябва да се изпълнява и не може да се коментира. Ние възприемаме решението с изключителна болка, с изключително раздразнение, защото смятаме, че този човек не се е поправил. Той заслужаваше своето наказание и трябваше да го изтърпи тук, в България. Човек, който по време на наказанието си правеше няколко опита за бягство“, добави той.

„Случаят с предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман поставя въпроса за бързо приемане на предложението ни за премахването на съкратено производство“, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя допълни, че като политик е възмутена от решението на съда и смята, че е подигравка с жертвите, техните семейства, мъката на тези хора и чувството за справедливост и възмездие на престъпници, убийци и изнасилвачи, добави още тя. Тя беше категорична, че тази тема няма цвят и партийност. „Нека се съберем и да спрем с това безумие, защото този случаят не е единствен“, допълни Нинова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12362

5

Хуан

20.09 2019 в 13:42

Bobacko, информацията, която е тиражирана е, че е пуснат на свобода, а не, че ще бъде преместен в Австралия, където да си доизлежи присъдата. Сметката е проста - при присъда от 20 години, излиза след няма и 12. Самият Джок, не дава индикации да се е поправил или превъзпитал в затвора, не е казал, че съжелява за стореното и т.н. А иначе, наистина, без да се видят мотивите е прибързано да се коментира. Но от друга страна, след толкова откази на съда за предсрочно освобождаване, е крайно интересно, ако не и подозрително, какво е дало основание за това решение.

6506

4

bobacko

20.09 2019 в 13:13

Това, че е освободен от българския съд по искане за излежаване на присъдата в австралийския такъв не означава, че е (о)свободен бе аборигенче. Или смяташ, че австралийския съд е по-несправедлив от нашия и там ще го посрещнат с всенародни тържества ? Съдиите се произнасят по убеждение и спазвайки законодателството, а не по националистически подбуди. В Австралия, за разлика от тук, аборигените са малцинство.

6506

1

bobacko

20.09 2019 в 11:47

Значи никой не е чел мотивите на съда, ама всички се упражняват по темата. И част от упражняващите са законотворци? В момента всички го играят български прокурори. Обвинения, заклинания и т.н. и всичко това ЕДНОСТРАННО. А позицията на другата (засегнатата) страна, нея кучета я яли.