Още един депутат напусна групата на БСП - Чавдар Велинов (допълнена)

Депутатите на Корнелия Нинова вече са 71, при 80 в началото на 44-то НС

OFFNews 21 октомври 2020 в 10:02 4832 2

Още един депутат напусна парламентарната групата на БСП - Чавдар Велинов. Това е седмият депутат, който Корнелия Нинова губи след преизбирането ѝ за председател на партията.

Основанията му за напускане, прочетени от председателя на парламента Цвета Караянчева, са същите като на последните напуснали - непреодолими ценностни различия с провежданата политика на партията, начина на ръководенето й и наложените взаимоотношения в групата.

Други шестима напуснаха групата на БСП още в края на септември. Това са Красимир Янков, Валери Жаблянов, Лало Кирилов, Димитър Стоянов, Георги Андреев и Николай Иванов. Отцепниците от БСП са независими депутати. Петима от тях напуснаха и партията, а Жаблянов остана. Чавдар Велинов също остава член на БСП.

Първоначално групата на БСП в 44-ото Народно събрание наброяваше 80 народни представители, а вече е 71. Първи напусна групата Спас Панчев. Тази година го последва Александър Паунов.

Чавдар Велинов от избран в 15-ти Многомандатен избирателен район - Плевен. Той бе 10-ти в листата на "БСП за България", какъвто бе и номерът на партията в бюлетината на парламентарните избори през 2017 г.

Според негови колеги Велинов се чувствал недооценен от Корнелия Нинова.

За нас беше изненада напускането на още един депутат на парламентарната група, коментира заместник-председателят БСП в парламента Христо Проданов.

"Не сме разговаряли с този колега. Когато ни напуснаха 6-те народни представители, на парламентарна група се събрахме всички и председателят на парламентарната група Корнелия Нинова постави ясно въпроса, ако има още някой, който има желание да напусне парламентарната група да го обяви веднага. Тогава този въпросният колега беше на заседанието и не е заявил никакви такива намерения. Така че за нас това е изненадващо", каза Проданов.

Депутатът от Плевен Стефан Бурджев допълни, че вчера е говорил с плевенската партийна организация и обясни, че никой не е уведомен. По думите му хората са смутени и разорачован

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!