Орешарски изразил резерви пред САЩ към строгите санкции за Русия

OFFNews 02 април 2014 в 13:39 1794 10

Пламен Орешарски

Снимка БГНЕС

Пред помощник-държавния секретар на САЩ по въпросите на Азия и Европа Виктория Нюланд премиерът Пламен Орешарски е изразил надежда, че няма да се стига до налагане на крайни санкции срещу Русия.

Информацията бе съобщена от самия премиер, който пристигна днес в пленарна зала за ежемесечния блиц контрол. Отговорът на Орешарски бе по питане от лидера на "Атака" Волен Сидеров.

"Какво точно иска Виктория Нюланд от България? Какво налагаше тази спешна, тайна и много странна визита? Какво иска тя от нас?", попита Сидеров.Пред помощник-държавния секретар на САЩ по въпросите на Азия и Европа Виктория Нюланд премиерът Пламен Орешарски е изразил надежда, че няма да се стига до налагане на крайни санкции срещу Русия.

"Запознах я с нашите позиции по този въпрос, като подчертах, че ние сме "за" дипломатическо уреждане на кризата и силно се надяваме да не се ескалира по-нататък напрежението, и се надяваме да не се приложат третият пакет санкции от Европейския съвет. Използвахме възможността, за да представим предварителни оценки за негативния ефект върху българската икономика", каза Орешарски.

По-късно Орешарски уточни, че не е говорил с Нюланд за военни бази и наеми за тях.

На въпрос за кръжащите в близост до границата ни руски самолети, от които се оплакаха военният министър Ангел Найденов и президентът Росен Плевнелиев, Орешарски отговори: "Не са ми докладвали за нарушаване на въздушното пространство".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!