Местан: Избирателите в Сърница са подложени на брутален натиск

Нели Чолашка 19 март 2015 в 14:25 2402 8

"Разполагам с документи за брутален натиск върху свободната воля на избирателите в Сърница".

Това обяви лидерът на ДПС Лютви Местан в кулоарите на парламента.

Ставало въпрос за натиск върху жителите на село Селище от страна на местното горско стопанство.

В селото има 5-6 къщи, но нямат трафопост и получават ток от трафопоста на горското стопанство, където са монтирали свои електромери и си плащат, разказа Местан.

Тези дни хората от Селище са получили уведомление от директора на стопанството, че горското ще ги изключи от трафопоста и те трябва да си осигурят захранване от EVN или друг източник.

"Жителите на селище са уличени в това, че са гласували на първия тур на изборите за ДПС", категоричен е Лютви Местан.

На местните избори в най-новата община Сърница на 15 март ДПС спечели най-много гласове и има най-много съветници - 5 от общо 11 места в местния парламент, но няма как самостоятелно да управляват общината. ГЕРБ и Реформаторския блок, които са в коалиция в националния парламент, имат общо 6 представители в общинския съвет на Сърница.

Освен това на 22 март на балотаж ще се явят кандидатът за кмет на ДПС Неби Бозов и този на ГЕРБ Мустафа Аликанов, като се очаква ГЕРБ да получи гласовете и на подкрепящите РБ.

Местан предупреди, че утре ще има декларация в парламента по повод този натиск над избирателите в Сърница.

Преди седмица имаше сблъсък между председателката на парламента Цецка Цачева и Мариана Георгиева от ДПС заради опит на депутатката на Местан да агитира във връзка с изборите в Сърница. 

Вчера обаче ГЕРБ доведе хора от общината в парламента, за да се срещнат с председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и в това не видяха предизборна агитация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews