Балотаж в Сърница между ДПС и ГЕРБ

Неби Бозов oт ДПС - 45,50% и Мустафа Аликанов от ГЕРБ - 30,35%

OFFNews 16 март 2015 в 00:38 8284 15

Снимка БГНЕС

Кандидатите за кмет на Сърница на ГЕРБ и ДПС отиват на балотаж.

Неби Бозов от ДПС получи 1415 гласа (45,50%), а Мустафа Аликанов от ГЕРБ -944 гласа (30,35%), съобщи ОИК.

Кандидатът на Реформаторския блок Кемал Тинев получи 707 гласа или 22,73%, а кандидатът на партия Нова алтернатива Кемал Байрактар - 44 гласа или 1,41%.

74,78% е избирателната активност в най-младата община в България, където вчера гласуваха за кмет и общински съветници. Екипът в кметството ще изкара около половин годишен мандат до националните избори през есента.

Кандидатите за кмет в Сърница бяха четирима, като в пряк сблъсък на местно ниво влязоха коалиционните партньори ГЕРБ и Реформаторският блок. Сегашният кмет Мустафа Аликанов е подкрепен от ГЕРБ. Кемал Тинев е от РБ. Кандидатът на силната в района ДПС е Неби Бозов. Кемал Байрактар представлява "Нова алтернатива". По време на изборния ден не мина без традиционните обвинения за раздаване на пари - по 20 лв. на човек, което за малката община в Родопите, си е сериозна сума, торбички с храна и раздаване на часовници.

Община Сърница беше образувана с указ на президента на 22 юли 2014 г. В състава ѝ влизат Сърница и селата Медени поляни и Побит камък, които досега бяха в община Велинград. Дървопреработването е единственият поминък на хората в родопското градче, а за последните десетина години фирмите от 150 останали едва 30.

Всички кандидати с готовност обещаха да решат тези и куп други наболели проблеми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!