Нинова: Възраждане ги нямаше, когато Борисов мачкаше. Костадинов стана шеф на читалище с гласовете на ГЕРБ

OFFNews 25 май 2023 в 18:57 7915 4

Корнелия Нинова и Костадин Костадинов

Снимка Колаж

Корнелия Нинова и Костадин Костадинов

Имаме огромни различия с "Възраждане". Виждаме от тяхно изявление: "Който е разочарован от ПП и ГЕРБ, да дойде при нас. Ние сме единствената опозиция". Не, уважаеми, вас ви нямаше в последните 6 години, когато Бойко Борисов беше пълновластен господар на държавата и мачкаше всичко. С гласове на общински съветници от ГЕРБ Костадинов стана шеф на читалище.

Това написа във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова. Коментарът ѝ е по повод позицията на БСП, след като от "Продължаваме промяната" (ПП) и ГЕРБ се разбраха Мария Габриел и Николай Денков да се ротират като премиер и вицепремиер в проектокабинета, който ПП ще излъчат с втория проучвателен мандат.  

Нинова подчерта, че БСП ще бъдат опозиция на този кабинет. По думите ѝ ПП са предали промяната и енергията на протестите срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев през 2020 г.

"Дойдоха изведнъж, пометоха цялата битка на БСП за промяна през последните 6 години и сега какво – прекратяваме промяната? По време на преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ не стана дума за икономика, неравенства, бедност, цени и инфлация. За един месец всички партии забравиха тези теми", пише Нинова.

Според нея БСП е единствената партия в България, на която ГЕРБ е предлагала власт няколко пъти, но която е отказала.

"Първо беше с моркова, когато ми предложиха да стана председател на НС. Тогава казахме: "Не, ние искаме да променим вашия модел на паралелна държава и задкулисие". След това Бойко Борисов размаха бухалката – създаде вътрешна опозиция, направи ни няколко преврата, спря ни субсидията. При всичките години не им клекнахме. Къде са "Атака", АБВ, НФСБ, "Патриоти", РЗС – който се е прегърнал с Бойко Борисов, е приключил", написа Корнелия Нинова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1930

4

Муню

26.05 2023 в 08:38

Толкова се беше самовглабила да чисти БСП, та нямаше време да се огледа, че другата руска партя, ще почисти сцената от БСП!
Политическо късогледство!!!

900

3

нещото

26.05 2023 в 06:31

Другарката Никаква като провален политик ще си изяде **** че при следващи избори БСП ще е под чертата!!! До там я докара.....

22548

2

dolivo

25.05 2023 в 21:42

всяко обръщане срещу Борисов е режисирано от самия него.

само застреляните са в опозиция

4038

1

Moirae

25.05 2023 в 19:14

По-точно то е от кучетата на силните на деня, заедно с които Бройко редовно и безнаказано дърпаше от хазната. Отвързано по време на протестите да лае на висок глас и да вкарва хората в "правия път". (И което май-май ще се обърне срещу ББ, както направи Гешев.)

 
X

Подкастът на OFFNews