Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Нинова се срещна със земеделците на Пейчо Касъров, посъветва Станишев да не развява съмнения по телевизиите

OFFNews 18 март 2019 в 15:58 4473 0

Националният съвет на БСП избра Елена Йончева за водач на листата за европейските избори. На изказаните съмнения за проведения избор ще отговоря по два начина. Първият е технически - ако някой има жалби и съмнения, има партия, има контролни органи - да ги отнесе тук, а не да ги развява по телевизиите. Вторият е - ако си търсиш оправдания за една загуба, може да намериш много обяснения.". 

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. На въпрос дали и на кое място ще влезе Сергей Станишев в листата на БСП, Нинова отговори, че това ще реши Националният съвет на партията на заседание, което ще се проведе в първата половина на месец април, така както казват уставът и правилата за номиниране и подреждане на листата. 

Днес проведохме среща с Българска земеделска партия – това е поредната ни среща с извънпарламентарни партии и граждански сдружения, в желанието ни да съберем повече подкрепа в общ фронт за гарантиране на честни избори”, каза още Нинова на „Позитано 20”. По думите й по време на разговора са били обсъдени позициите на двете страни за промяната на изборните правила, като те имат съвпадение по тях.

„Имаме опасения от фалшификация и подмяна на вота, но имаме и решимост с общи възможности да противодействаме, за да гарантираме свободен, честен и почтен избор”, коментира Нинова. Председателят на БСП използва случая, за да призове българските граждани да гласуват за когото те предпочитат, но да упражнят демократичното си право на глас.

„Тези разговори прерастват в разговори за политики. Българската земеделска партия представлява малки, средни, дребни земеделски производители. Днес обсъждахме как с общи усилия можем да защитим техните права – не само тук, но и с оглед на предстоящите европейски избори”, заяви Нинова. „Искаме да гарантираме равнопоставеност на българския дребен земеделски производител със земеделските производители на другите европейски държави”, добави тя. По думите й е била обсъдена и програмата на БСП за развитие на земеделието, която се подкрепя от Българска земеделска партия.

От своя страна, от Българската земеделска партия благодариха за срещата и разискваните политики в сектор земеделие, Изборния кодекс и предстоящите избори. „Обсъдихме в нашия Управителен съвет отношението на БСП към българското земеделие и общите ни политики, които съвпадат в посока европейско и българско земеделие. Затова решихме да работим заедно по този процес”, коментира председателят на партията д-р Пейчо Касъров. Той смята, че трябват гаранции правото на избор да не бъде опорочавано. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!