Ексклузивно На живо в 16:00: Габриел казва отиваме ли на избори

Никола Минчев: Ще работим НС да е място за сериозна дейност, а не за скандали

Не работя в адвокатска кантора отпреди да се присъединя към ПП, заяви председателят на Народното събрание

Ружа Райчева 03 декември 2021 в 13:31 1801 0

Снимка Ружа Райчева/OFFNews

С всички колеги ще работим за разумна, конструктивна дискусия по същество, без процедурни хватки и без да превръщаме НС в място за скандали, а в място за сериозна дейност. Председателят няма да бъде сменян на ротационен принцип.

Това заяви новият председател на 47-ото Народното събрание Никола Минчев от "Продължаваме промяната" след края на първото заседание на новия парламент. 

"Благодаря за тази чест и огромна отговорност да бъда председател на 47-ото НС. Встъпвам в длъжността с уважение към институцията и наясно с отгвоорността. Ще разчитам на зам.-председателите, бих казал, че екипът е много сериозен. На председателската банка се чувствам уверен, ще се съветвам с тях", добави Минчев. 

По думите му той не се чувства "с нещо по-голям от другите", а просто е избран на тази позиция.  

"Ръководил съм екипи от хора в работата си, но екип от 240 души не съм ръководил, но за всяко нещо има първи път. Сега ми предстои да се занимая с всички функции на председателството, да се запозная с административните политики. Надявам се това да не повлияе много на личния ми живот. Ще се постарая до остана същия човек, който съм. Ще се постараем да не се случи това, което стана в 46-ото Народно събрание", каза още Минчев.

Председателят на Народното събрание отговори и на въпрос дали адвокатската кантора, за която е работил обслужва ББР и ДКК.

„Аз не работя в адвокатска кантора отпреди да се присъединя към „Продължаваме промяната“, каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови