Нено Димов подаде оставка, Борисов я прие

Ирина Евгениева 10 януари 2020 в 14:04 7009 2

Министърът на околната среда и водите Нено Димов подаде оставка, а премиерът Бойко Борисов я прие, съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

Той не дойде да я връчи лично на премиера Бойко Борисов в Министерския съвет, тя е била изпратена до кабинета му, съобщава репортерът на OFFNews в Министерския съвет-.

Оставката бе връчена след среща между министър-председателя Борисов и вицепремиера и министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. Министърът си отива, след като вчера беше арестуван във връзка с водната криза в Перник, а кабинетът му в МОСВ бе обискиран при спецакцията на прокуратурата. Нено Димов прекара нощта в единична килия на столичното Трето районно управление на полицията.

Вчера премиерът отговори уклончиво на въпроса за евентуалната оставка на министър Димов. Заяви, че първо ще разговаря с коалиционния партньор - "Обединени патриоти". Най-високопоставеният му представител в правителството е именно вицепремиерът Каракачанов, който на влизане за срещата с Борисов днес определи вчерашната акция като "показно убийство".

След срещата Каракачанов намекна, че Нено Димов ще подаде оставка до края на деня, появи се и неофициална информация, че независимо дали бъде поискана от премиера, или не - министър Димов вече е решил да се раздели с поста.

По неофициална информация Димов е задържан и си тръгва от ековедомството заради вноса на боклук от Италия, а не заради водната криза в Перник. Дали това е така вероятно ще стане ясно на специална пресконференция, свикана в Съдебната палата в 15 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

2

Нострадамус

10.01 2020 в 14:14

Егати правителството : Премиера, съдебно доказан Лъжец, окончателно осъден от съда в България за ЛЪЖИ и КЛЕВЕТИ с користна цел да остане на власт, министрите престъпници, арестувани за престъпления спрямо Народа. И това се случва в Държава в Европа, членка на ЕС и през 21 ВЕК!

6145

1

kokoten

10.01 2020 в 14:11

Нема никакво значение за какво си тръгва...по-интересно е защо не си е тръгнал досега....Мутрата и шайката му също да не чакат....няма кой да изрине тая сган....тъп народ,слаба държава...