Недопустимо е да има външна политика на два гласа, заяви Деница Сачева

OFFNews 11 февруари 2024 в 19:00 1149 0

Деница Сачева

Снимка БГНЕС

Деница Сачева, ГЕРБ-СДС

Външна политика на два гласа е недопустимо. Нашето виждане е, че трябва да имаме обща външна политика и затова направихме тези компромиси. Това коментира депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева в предаването "На фокус" по Нова.

"Аз и редица мои колеги нямаме обща финансова политика с Асен Василев, но направихме компромис”, добави още тя.

Бившият социален министър призна, че се обърква от думите, че вицепремиера Мария Габриел и министър-председателя Николай Денков, че те работят добре в екип, но се настояват Денков да е външен министър след ротацията.

Думите ѝ са по повод идеята на премиера след рокадата на кабинета идния месец да заеме поста на външен министър, а не на образователен министър, каквато е била предварителната договорка.

Според Сачева за хората е много уморително дългото говорене за постове и позиции.

"Позицията на външния министър е единственият ясен пост, който ГЕРБ заема от самото начало. Многократно стана ясно, че това се съдържа в управленската програма, допълни Деница Сачева.

За същото настоя и Теменужка Петкова в ефира на БНТ миналата седмица, както и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите на Сачева по-интересни са мотивите, с които Денков акцентира, че с поста на външен министър иска да прави гласът на ПП-ДБ по-силен.

"Няма как този пост да изразява партийни позиции”, категорична е тя.

Въпросът кой ще заеме поста министър на външните работи след ротацията създаде напрежение сред управляващите. Стигна се и до заплахи от страна Борисов за избори две в едно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика