Борисов плаши: Не е ли наше Външно, отиваме на предсрочни избори заедно с европейските

''За страната не е добре да има избори две в едно, за ДПС е добре, ние сме готови'', смята Пеевски

Кристина Минчева 09 февруари 2024 в 10:27 3617 5

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ

Лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов

Щом има червени линии от страна на ПП-ДБ, то ще има избори две в едно, заедно с европейските, поне да не харчим излишни 300-400 млн.лв., заяви лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов. Той добави, че бил възмутен от вчерашното изказване на премиера Николай Денков, че искал външно министерство, за да се чуе гласа на ПП, а не гласът на България.

"Вчера бях потресен от изказването на академик Денков, че искал външно министерство, за да се чуе не гласът на България, а на ПП-ДБ. А сега, като са отишли само министри на ПП в САЩ, кой глас чуват там... на ПП гласът ли се чува там 10 дни", разгневено коментира той и за пореден път заяви, че единствената алтернатива за външен министър е човек на ГЕРБ.

"Ясно и точно Мария Габриел премиер и наш външен министър, който да защитава интересите на България, а не партийни интереси, иначе няма ротация. Отиваме на избори две в едно, с европейските", категоричен бе Борисов.

Вчера премиерът коментира напрежението около поста външен министър от Нидерландия, като заяви, че "не искам поста на външен министър. Това, което искам, е гласът на ПП-ДБ да бъде достатъчно силен така, че да се чува в чужбина. Ние все още преговаряме". Той се опита да обясни значението на този спор, като посочи, че колегите му от ПП-ДБ с основание искат премиерът и министърът на външните работи да не е един човек, защото "тези две позиции имат най-силна дума, когато става въпрос за външна политика, а ако са представени от различни лица, то така може да се чуе по-пълно какви са особеностите в развитието на страната". 

Според председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски обаче за страната не е добре да има избори две в едно.

"За ДПС е добре да има избори, но за мен не трябва да тласкаме държавата в тази криза. Колегите от ПП-ДБ трябва да се овладеят. Призовавам партиите, които са направили правителството, и да се разберат. Н е разбирам това силно желание да се вземе единственото министерство на ГЕРБ- външното", коментира той. 

Според него, ако някой "счупи сглобката", то това ще са ПП-ДБ.

Лидерът на ГЕРБ коментира и вчерашния избор на председател на Столичния общински съвет, като заяви, че "опозиционните партии" са дали време "евентуално нещо да се случи", но то не можело да се случи с такива кметове.

Той поясни, че "нито има сглобка, нито има сварка, нито има някаква договорка"

"С деца и внуци в ДС най-много да пратят някой в лагер, нищо друго не може да се случи в София. СОС няма да работи, защото това са хора, които не могат...Вчера, ако не беше минало това, днес щяхме да сме на избори. Тези хора се интересуват единствено и само от пари", смята Борисов.

Вчера от осмия път Столичният общински съвет си избра председател, макар и временно - съветникът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Цветомир Петров. Кандидатурата му получи подкрепата на 47 общински съветници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

723

5

user4eto

09.02 2024 в 14:11

Боко много бързо ще се намагнетизира.

1005

4

ПР

09.02 2024 в 13:12

ББ едва ли е чувал за Харта Магна.1215 г.Но,той и ПееФски живеят в някакъв техен си,сюреалистичен ,БГ феодализъм.Искам си външния феод за херцогиня Жираф и точка!Мое си е и го не давам.А как и двамата говорят в тотален тандем-не е истина!Рекет е цялата работа.Ами дайте й МнВР,МВР,МО и още нещо.Тя е поливалентна.....

-1395

3

AlexT

09.02 2024 в 12:29

Боко:’’няма сглобка , коалиция в СОф. община’’ .:)От мен :Просто ние изиграхме, ПАК, ПП-ДБ и ще лапаме заедно с други другари:
........
За мутрата , както вече писах, Съдебната реформа приключи :.. Всичко е о,кей : сарафооффф, мутрите из страната , олигасите му, феодалите , магистралните крадци и т.н... Приключват фантазиите и на христо, атанасов, кирчовци и сие ..
.....
Или външен министър на мутрата или Нови избори :Правилно!?Все пак сме мутренска държава на Боко, пеевски,доган,ДС-БКП.
.........................
Клякате ли, клякате ли,пак ли ще клякате на мутрата,другари от ПП-ДБ..Ами давайте,че няма време,плужеци.Къде са ви оставките ?
.....
Ако искате да знаете, как се съсипват надежди,идеи, принципи,морал ,партии, питайте експертите христо иванов, атанасов, кирчовци.
........................................................
Без министър председател и външен министър , една мутренска държава как ще функционира , бе ?? Прав е Боко сикаджията ::) .. хахахахахаа

100

2

Балканец

09.02 2024 в 12:22

Съвсем закономерно изказване от тиквата.
Мошениците от ППДБ+ си заминават от политиката с 200, вярно и с няколко изгодни сделки, но тепърва ще ги готвят за пред ЕК, по линия на корупцията.

Шанс за нашата държава не съществува, но с кеф ще ги видя тези “борци срещу модела” когато ги изпозаключат с обвинения.

Имаха цял народ зад себе си, но решиха да облажат. Хак да ви е, безродници!

@AsenVasilev @KirilPetkov @HristoIvanov

1935

1

Муню

09.02 2024 в 11:39

Лицемерие без граници. Може да си направите платформа!!!
Изкуфяла комунистическа тиква.
Избори!!!
Ненависта към ГЕРБ е безплатна.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки