Надежда Нейнски: Не сме се скарали с Реформаторския блок

OFFNews 27 декември 2013 в 08:37 5416 6

Надежда Нейнски
Надежда Нейнски

С Реформаторския блок не сме се скарали. Истината е, че отново не се разбрахме, коментира Нейнски.

Това каза в студиото на Нова телевизия евродепутатът Надежда Нейнски. 

Тя отрече да е имала личен конфликт с Радан Кънев, но двамата имали различия по определени теми. 

По думите й създаването на "Синьо единство" не е било с цел да участва в някаква коалиция. „Участвала съм в най-различни коалиции и не виждам разлика в предлаганото в момента и това, в което сме участвали. През годините тези коалиции показаха редица слабости”, добави тя.

Евродепутатът се съгласи с това, че сами на могат да участват на избори, но заяви, че трябва да се види каква е цената на събирането, защото последните избори са делигитимирали всички варианти на коалиции. „Очевидно се чака реална промяна, а за да претендираш че си Реформаторски блок, то трябва да покажеш умения да реформираш първо себе си”, добави Нейнски.

Попитана защо не са се присъединили към Реформаторския блок тя заяви, че има няколко неща на които те държат и които не са получили подкрепа и разбиране. „Единият проблем е да се направи прочит на миналото - не да се рови в стари рани, а да се стъпи върху слабостите, които имаше десницата. Това, което взриви преговорите и отношенията помежду ни, беше желанието в Реформаторския блок да има партийни квоти, а ние искахме равнопоставеност”, каза Нейнски.

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!