„Синьо единство“ решава за Реформаторския блок

Елица Мартинова 21 декември 2013 в 08:18 1079 0

Снимка БГНЕС

Надежда Нейнски

Ръководството на „Синьо единство“ ще проведе днес заседание, на което трябва да вземе окончателно решение за отношенията партията с Реформаторския блок.

Различията между „Синьо единство“ и останалите пет партии се изостриха в последните дни. В началото на седмица председателят на ДСБ Радан Кънев предложи на Гражданския съвет на Блока да изолират от преговорите формацията на Христо Панчугов и Надежда Нейнски. Мотивите на Кънев бяха, че Надежда Нейнски обявява публично детайли около междупартийните преговори на Реформаторите. По думите на тъмносиния лидер „Синьо единство“ е единствената партия, която не е съгласна с визия та на Блока.

След дълго заседание обаче Гражданският съвет не изключи практически „Синьо единство“, но потвърди точките от коалиционното споразумение, с което хората на Нейнски не са съгласни.

В сряда някои от емблематичните лица на партията и бивши депутати от Синята коалиция – Мартин Димитров и Петър Славов напуснаха „Синьо единство“, за да останат близки до Реформаторите. Тогава Христо Панчугов коментира, че не възнамерява да влиза в коалиции на всяка цена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови