МВР в Бургас ''профилактира'' руски гражданин заради протест срещу войната

Георги А. Ангелов 11 април 2022 в 20:50 9041 3

Снимка Екранна снимка

Михаил Ежов и знамето

Полицията в Бургас е привикала за "профилактика" Михаил Ежов, който живее в Несебър, заради протестна акция, при която на пилона пред почетното консулство в Бургас е издигнато знаме, чието лого се състои от две букви Z използвани от руската пропаганда за войната срещу Украйна на мястото на руския флаг. 

"Смятам, че в Русия на власт е фашизмът, а това е нейнният нов символ. Смятам, че този символ трябва да се поставя на всички учреждения на Руската Федерация", казва Ежов във видео, което е публикувано във фейсбук групата на руската опозиция в България "Ние сме за свободна Русия", преди знамето, съчетаващо символа на войната срещу Украйна и пречупения кръст на Третия Райх, да се развее пред почетното консулство. 

Полицаята в Бургас е казала на Ежов, че са се самосезирали от публикацията му във фейсбук, а самият консул не е подал жалба. На него не му е известно, някой друг да е подавал жалба. "Попитаха ме защо съм го направил. Защо точно там протестирам? С кого съм бил? Опитаха се да ми обяснят, че това е нарушение на закона. Те обаче не уточниха какъв е този закон", разказа пред OFFNews Ежов.  

Той е бил без адвокат в 1 РПУ в Бургас и е "помолен" от полицията да напише обяснение, а в него да запише, че е предупреден, че не трябва повече да прави така. След това обяснението е преведено от преводач. "Бях без адвокат и не знам каква е правната валидност на това обяснение", каза Ежов. За връчването на призовката са пристигнали трима.

Михаил Ежов е музикант, композитор и аниматор. 

Очаквайте подробности утре. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

4

офф бее

12.04 2022 в 09:35

Милиционерите нямат ли някаква смислена работа да вършат.

10298

2

AntiZ

12.04 2022 в 07:54

Манталитета на бг милиционер го знаем всички. Виждали сме го, ще го виждаме и занапред. Малцинство са тези, които живеят в 21 век и имат представа как да се държат в страна от ЕС. Жалка посткомунистическа картинка.

12073

1

IvanofRumen

11.04 2022 в 21:58

Много ги галим тук в България тези рашаги. Защо не развее в Германия този флаг? Ще бъде арестуван на минутата.

 
X

Да помогнем на украинските деца!