МВР дава близо 1 млн. лв. за тениски, кърпене на бронежилетки и перални

Юлиан Христов 05 септември 2014 в 11:11 8751 12

Въпреки дупката в бюджета, която служебният министър на вътрешните работи Йордан Бакалов завари, МВР обяви три обществени поръчки за близо 1 млн. лв., които явно са належащи за работата на ведомството.

На 3 септември са обявени две процедури на обща прогноза стойност от 750 000 лв. Едната е за доставка на фланелки, тениски и летни трикотажни блузи за различните подразделения във ведомството. Най-голямото количество летни блузи с къс ръкав – 17 266, ще бъдат с щампата „Полиция“.

За пожарната са поръчани 7133 блузи с къс ръкав. Близо 5000 е общият брой на летните блузи за „Гранична полиция“, Жандармерията и дирекция „Миграция“. Общата стойност на тази поръчка е 450 хил. лв. без ДДС.

Близо 300 хил. лв. пък ще струва рециклирането на стари бронежилетки, които са от 2008 година. За да бъде доказана ефективността им след ремонта, на произволен принцип ще бъдат избрани няколко от тях и ще бъдат тествани. 

32 хил. лв. ще трябва да отдели МВР за доставката и монтажа на две перални машини, една съдомиялна и една сушилна машина. Техниката е нужна за почивните бази на МВР във Варна, Несебър, Велинград и Боровец. Обществената поръчка е обявена на 4 септември. 

Само преди дни министър Йордан Бакалов каза, че към 25 август МВР има неразплатени финансови задължения в размер над 17.8 млн. лева. Отделно от това има необезпечени договори по обществени поръчки. Заделените в бюджета пари за това са надвишени с 4 млн. лв. Цялата дупка в бюджета на ведомството възлиза на повече от 97 млн. лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!