МВР закри столовете си и поръча зеленчуци за 20 хил. лв.

Юлиан Христов 02 юли 2014 в 12:20 9136 15

МВР закри столовете си и поръча зеленчуци за 20 хил. лв.

Въпреки, че ръководството на МВР взе решение за закриване на столовото хранене, ведомството направи поръчка за зеленчуци и хляб на стойност близо 20 хил. лв. 

Днес работещи в системата на столовото хранене излязоха на пореден протест във връзка с решението на министъра за закриване на столовете на ведомството в страната. Днес стана ясно, че министърът е издал и заповед работниците в звено "Обществено хранене" да преустановят работа и да не готвят храна за полицаите. 

Към момента в кухните на МВР в страната има продукти, които ще останат неизползвани. Срокът на годност на месо, зеленчуци и млечни продукти изтича след дни, въпреки това от ведомството направиха поръчка за доставката на хляб, плодове и зеленчуци. МВР иска да купи тон и половина картофи, един тон зеле, 100 кг. тикви, както и плодове - банани, ябълки, грозде, череши, пъпеши и дини. В поръчката са записани още и компоти, конфитюри и лютеница. Доставките на поръчаното количество трябва да стават на всеки три месеца в рамките на една година. 

Изискванията за продуктите са да бъдат "първи клас" и да са в добър търговски вид. 

Ведомството поръчва и 6000 бр. хляб "Добруджа" нарязан на филийки за 4166 лв.

Към момента не е ясна необходимостта от поръчката на тези продукти, при условие, че столовото хранене в МВР е спряно. Самата поръчка е открита на 30 юни. 

Синдикатите към МВР настояват столовете да не бъдат закривани, защото в случая става въпрос за социална придобивка. Храната в столовете на един полицай излиза близо 4 лв. Въпреки това от тази привилегия не могат да се възползват всички служители на МВР, защото столовете не покриват цялата територия на областните дирекции в страната.

Неофициално се твърди, че намерението на МВР е да продължи храненето на полицаите, но като отдаде столовете под наем на фирми, които да се грижат за тази дейност. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!