Quantcast

МВР закри столовете си и поръча зеленчуци за 20 хил. лв.

Юлиан Христов Последна промяна на 02 юли 2014 в 12:20 7865 15

МВР закри столовете си и поръча зеленчуци за 20 хил. лв.

Въпреки, че ръководството на МВР взе решение за закриване на столовото хранене, ведомството направи поръчка за зеленчуци и хляб на стойност близо 20 хил. лв. 

Днес работещи в системата на столовото хранене излязоха на пореден протест във връзка с решението на министъра за закриване на столовете на ведомството в страната. Днес стана ясно, че министърът е издал и заповед работниците в звено "Обществено хранене" да преустановят работа и да не готвят храна за полицаите. 

Към момента в кухните на МВР в страната има продукти, които ще останат неизползвани. Срокът на годност на месо, зеленчуци и млечни продукти изтича след дни, въпреки това от ведомството направиха поръчка за доставката на хляб, плодове и зеленчуци. МВР иска да купи тон и половина картофи, един тон зеле, 100 кг. тикви, както и плодове - банани, ябълки, грозде, череши, пъпеши и дини. В поръчката са записани още и компоти, конфитюри и лютеница. Доставките на поръчаното количество трябва да стават на всеки три месеца в рамките на една година. 

Изискванията за продуктите са да бъдат "първи клас" и да са в добър търговски вид. 

Ведомството поръчва и 6000 бр. хляб "Добруджа" нарязан на филийки за 4166 лв.

Към момента не е ясна необходимостта от поръчката на тези продукти, при условие, че столовото хранене в МВР е спряно. Самата поръчка е открита на 30 юни. 

Синдикатите към МВР настояват столовете да не бъдат закривани, защото в случая става въпрос за социална придобивка. Храната в столовете на един полицай излиза близо 4 лв. Въпреки това от тази привилегия не могат да се възползват всички служители на МВР, защото столовете не покриват цялата територия на областните дирекции в страната.

Неофициално се твърди, че намерението на МВР е да продължи храненето на полицаите, но като отдаде столовете под наем на фирми, които да се грижат за тази дейност. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.07 2014 в 12:25

До Riggs - пич обикновенно разговора минава не много гладко в зависимост от наглостта на милиционера, завършвайки с - ти много ли си отворен :) Да много съм отворен, особено след като съм наясно че са спрели някой преди мен за превишена скорост и имат 2 минути да ми го лепнат на мен. За щастие твърдението че имам свидетели в колата води до 'ти много ли си отворен, ай изчезвай'. Не ми обяснявай колко са праведни господата от МВР, докато не ви направят заплатите да почват от 2000 няма и да бъдат.

09.07 2014 в 12:20

До хората с блестящата идея идея да закриват МВР че да го преоткриват :) Тва да не ти е детска градина, 1 ден да няма МВР ще плачете и ще проклинате 'къде е държаватаааа' - в на майка ти фърчилотоооо, головодник. Учудващо е колко много хора тук си въобразяват, че тва е възможно. Гаранция за IQ под 70 :)

02.07 2014 в 21:29

Гн. Rigss вие сте фашист с извинение.

02.07 2014 в 19:11

А знаете ли колко струва кюфтето в милиционерските столове за тези хрантутници ? В същото време имам съученичка мед.сестра ,която е принудена да си пържи яйца по време на работа за да се нахрани ,защото дЪржавата не и подсигурява нищо.

02.07 2014 в 17:06

neka rufat mazni banici, hak im e.

02.07 2014 в 16:31

До Лъчо....... Доста над 30 им е IQто ..... Като гледам двоето е под това ниво. Искам да ти задам един въпрос.... Кретенчета като тебе освен да реват за нарушени граждански права и да дават акъл по въпроси които нищо не знаят друго могат ли......? От началото на годината само да ти кажа поради факта че карат полицаите да ви спазват правата гражданите като тебе след употреба на алкохол се качват на колите и..... Познай..... Гледам всекидневно олигофрени които си знаят правата ходят и реват на всякъде полицая това полицая онова, пишат жалби достойни за хорор филм, и никой не си дава сметка дали написаното е истина или не( ако живеехме в бяла държава такива драскачи като тебе се дават на там където трябва да ги тестват колко са интелигентни). Не познават един експерт извън МВР като тебе да си е подал документите да е облякъл униформата и да е започнал да дава с личен пример какво е редно да се прави. Смешници като теб само кибичат по форумите и си изливат лайната защото друго просто не можете да измислите. Защото мило гражданче силно ама много силно ме съмнява да лаеш такав присъствието на полицай.... Обикновенно скимтите като премазани помиари

02.07 2014 в 16:03

На всеки 10 куки да има по един свестен тип, който бива наказван от системата.

Масово куките са бандити.

Иначе Йовчев иска еклерчета да му правят, ама за редовите няма? Ей на това му се вика сам да си режеш клона.

02.07 2014 в 15:15

Много сте умни да говорите все лошо за полицаите. Колко от вас знаят как работят тези хора? Колко от вас знаят какви са условията им на работа или мижавите им заплати? Има и изключения разбира се, но обикновени полицаи има много и определено няма за какво да плюете срещу тях. Идете да почнете работа там и да видим вие колко ще издържите и се замислете, ако ги няма вие къде отивате.

02.07 2014 в 13:37

//един тон зеле, 100 кг. тикви, както...//

Та малко тикви и зелки ли са милиционери, та още поръчват!!!
------
Всичко да заминава за приюта в Нови Хан.
------
Тоше като се готвеше да дига цените и се страхуваше че може да стане напечено, дигаше заплатите на милиционерите и шапкарите -> нищо ново по звездите.

02.07 2014 в 13:33

Това за изхранването на "новия" главен секретар ли е?