Минеков към новия министър на културата: Критиката ще бъде всеки ден

OFFNews 03 февруари 2023 в 18:30 2221 1

Снимка Министерство на културата

Бедата е, че министърът го очакват серия от трудности, преодоляват се, моля министъра да се пази от хвалбите, хваленият министър не е добър министър. Критиката ще бъде всеки ден.

Това заяви досегашният служебен министър на културата Велислав Минеков, който предаде поста на новия служебен министър Найден Тодоров.

"Много се радвам, че се видяхме тук, щастлив съм, че идва един наистина достоен човек на това място. Убеден съм, че той ще се справи. Напълно съзнателно мога да кажа, че той е достоен, най-точният, който можеше да бъде посочен за министерството", каза още Минеков и посочи, че критиката ще бъде от всички посоки и най-вече от медиите.

Новият министър благодари на предшественика си за свършената работа, защото тя е много повече от това, което се вижда.

"Хората винаги виждат първо проблемите, а свършеното остава на заден план. Само че като човек, който е бил в системата, аз съм видял и свършеното. Видял съм и няколко ситуации, в които културата е била спасена от Минеков, за което му благодаря", допълни той.

По думите му има много работа да се върши, "в културата винаги има какво да се свърши и в културата работата никога не е свършена, защото там няма цел, а е процес".

"За съжаление тук министърът винаги е бил подлаган на изнудване, което аз не съм допускал. Вярвам, че Найден Тодоров също няма да го допусне. Тук бяха спрени корупционерите, които преди години работеха добре в Министерството, тук бяха спрени и паразити, свикнали да живеят на гърба на Министерството, и всякакви изнудвачи", похвали се Минеков. 

В края на церемонията, спазвайки дългогодишната традиция, проф. Велислав Минеков символично предаде на наследника си фототипно копие на прочутата Манасиева хроника, която в знак на приемственост си предават министрите на културата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови