Quantcast

Миков: Правителството нанася удар по бедните

Ивайло Анев Последна промяна на 14 декември 2014 в 20:40 4762 36

Лидерът на БСП Михаил Миков

Изготвеният от управляващите бюджет за следващата година нанася удар върху най-бедните, като замразява редица социални плащания и отнема по един хляб на ден на хората с минимални доходи.

Това заяви председателят на БСП Михаил Миков в ефира на бТВ.

По думите му Бюджет 2015 натоварва България с рекордни за последните 15 години дългове.

„Това е бюджетът с най-голяма задлъжнялост от много години насам. За първи път България ще плаща около 1 млрд. лихви годишно. Подобна огромна сума страната ни не е плащала през изминалите 10 - 15 години”, посочи Миков в предаването.

Той добави, че България има нужда от стабилност, но мерките, които е предприело правителството, ясно показват отсъствие на социална чувствителност и солидарност към хората. „Считам, че това е бюджет на социално-икономическа стагнация”, категоричен бе лидерът на социалистите.

„В Бюджет 2015 се замразяват 14 социални плащания. Връщаме се към подход, който беше известен от първото управление на ГЕРБ – замразяване на помощите за майчинство, на помощите за деца, за първокласници, отнемане на една четвърт от инвалидната пенсия, която се предоставяше на хората с увреждания. Това са все неща, които определят управлението като дясно”, коментира председателят на БСП.

По отношение на проблемите на малцинствата, председателят на БСП призова за по-отговорно поведение и запита защо в тези „жизнени (като демографска структура) квартали” не се направят денонощни поликлиники, за да не се налага екипи на спешната помощ да мерят кръвно и температура.

„И друг път се е случвало посланици на „велики държави” да си позволяват да коментират конкретни казуси” – така лидерът на БСП коментира казуса с двете фирми, за които френският посланик Ксавие дьо Кабан изрази съмнения, че се източват с благословията на български съдия.

„Ако един български политик направи същото с определен казус, до днес щеше да е заличен в медийното пространство”, категоричен беше Миков, като допълни, че в подобна ситуация чуждестранният дипломат нямаше да го защити.

Все пак, председателят на БСП посочи, че е възможно дьо Кабан да е прав и трябва ВСС и инспектората да стигнат до конкретни доказателства по отношение на вината на съдия Румяна Ченалова. По думите му в съдебната система трябва да се създаде непоносимост към поведението, което петни репутацията й.

Миков коментира и казуса с изчезването на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов:

"Имам очакването, че Петко Сертов е жив и здрав и скоро ще се обади. Познавам го и сме работили заедно. Медиите трябва да мислят за близките на Сертов, когато тиражират различните версии за изчезването му".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.12 2014 в 16:07

Др. Миков,
идеята за поликлиники в циганските квартали е великолепна.
Стига да ги платите от джоба си или от членския внос, събиран от БСП.

15.12 2014 в 11:19

Между другото, ето малко данни за прехваления резерв, останал от Орешарски:


http://www.segabg.com/article.php?id=709784

Не били компютри, а компоти...

15.12 2014 в 11:15

Ърнест, не съм казал, че БСП са управлявали 18 години. Твърдя само, че са управлявали (директно с техен мандат или с поддържано от тях правителство) най-много от която и да било друга политическа сила. И затуй сме на това дередже.
За валутните резерви - те ИЗОБЩО не са пряк показател за това дали икономиката се развива или не. Щото с тия валутни резерви може да ти се наложи да плащаш падежи, пенсии и т.н. Само загубите от спрени фондове могат да ти опоскат валутния резерв. Лошото при управлението на БСП е, че се обръща внимание само на социално низшите слоеве на обществото (нищо чудно - това им е основният електорат), а не се влагат средства за развиване на икономически проекти, инфраструктура и т.н. Това подобрява положението на хората, а не 10 лева върху пенсиите...

15.12 2014 в 10:50

Бате Влади, колегата SOS по-долу каза, че 18 г. са управлявали БСП или с техен мандат, което не е вярно. Ти всъщност повтаряш това, което и аз казах, но сметнато в години, БСП само или пък с негово участие, или с негови протекции е управлявала по-малко като години време от другите. Служебните правителства също събират около година, като това на Софиянски, Райков и Близнашки в никакъв случая не са били на БСП, а общо прави времето на трите около година. Служебното на Инджова и правителството на Димитър Попов даже не ги броя, и така от мен да мине ги слагам към БСП, въпреки, че е спорно. Но и с тях, пак не е повече от останалите. Аз помня, че при Борисов стягахме коланите, нищо не се даде на хората и въпреки оплювания Станишев въпреки да им остави 8 млрд., накрая бяха докарали резерва до под минимума. Сега отново плювания пък Орешарски пак им остави 8 млрд. (факт, който и от ГЕРБ не оспориха), но щели да взимат заеми. Не става дума, че ония или другите или който и да е не са крали, въпроса е, че едните ни се представят за много добри, а се оказва, че са в пъти по-лоши, но с добра медийна кампания и хората явно са толкова зле, че вярват и отиват да гласуват.
И понеже се заговори за БСП, нека ги разграничим от комунистите като цяло, тъй като не всички комуняги от БКП останаха в БСП, а си хванаха отделни ниши. Но пък обратното е вярно-всички управлявали до сега по един или друг начин са си произлязли от старата БКП. Не е имало управляващи, които да не са били членове, съратници, роднити, близки и т.н. и т.н. до кадрите на страта БКП, които движат "прехода" вече толкова време. И ако има някой виновен, то това са те и не е нужно да са непременно от БСП, просто са си старите кучета, които въртят нещата.

15.12 2014 в 10:32

Ърнест, като изключим правителствата на Димитров, Костов, Кобурга и Боко (общо малко над 12 години управление), останалите до едно са ако не директно излъчени от БСП, то поне с участие и поддръжка на БСП. И като погледнеш икономическите показатели и развитието на страната по времето на тези правителства, веднага ще ти стане ясно, че на БСП трябва да се отреже достъп не само до правителства, но и до Парламент.

А заемите на Орешака бяха заеми в сянка - без изобщо да се даде ясно обяснение защо се взимат. Оня дебил финансовият министър мънкаше като госпожица. А сегашните заеми се взимат, за да се оправи батакът с КТБ.

15.12 2014 в 09:23

Както каза Явор Дачков (отявлен десен и Костовист, при заем на Орлешарски от 1 млрд., дето се взимаше за да се покрият падежите по борчовете на Дянков И Милен Велчев, се надигна вой до небесата, та разни ранобудни, та протестна мрежа, а сега не 1, не 2, не 3, а цели 8 млрд и всичко си мълчи:-)

15.12 2014 в 09:16

Тези от БСП продължават да показват, че са пълни дебили. Освен че повтарят като изкуфели бабички, че правителството правило хората бедни, друго нищо не могат да продуцират. Гузни, гнусни крадци!
Аз лично съм виждала как някои хора от парламентарната група на БСП от правителството Орешарски за нула време смениха ръждясалите си брички и стари панелки за палати и скъпи коли само за месеци...Те доказаха за пореден път, че с мизерна парламентарна заплата все пак се става милионер. В този смисъл новото правителство наистина ще направи по-бедни, но само боклуците от БСП в парламента. Помяри, знаем какво правите и вашето време ще дойде!

15.12 2014 в 09:14

SOS хайде малко по-полека с гръмките изказвания. Правителството на Филип Димитров = 9 месеца. Правителството на Костов-пълен мандат=4 г. (1997-2001 г.) Правителството на Кобурга с ДПС-пълен мандат = 4 г. (2001 г.-2005 г.).Правителството на Бойко първото = 3 г. и половина (2009 г.- януари 2013 г.)И като сложиш служебните правителства на Стефан Софиянски, Марин Райков, Близнашки, какво излиза.........повече от половината време са управлявали други партии, различни или без мандат от БСП, т.е. уж десни или центристи. Единствено след 1997 г. БСП е била водеща в тройната коалиция БСП, ДПС и НДСВ и правителството на Орешарски. Даже първото на Станишев се формира с мандат на ДПС.
Какви ти 18 г., баси наглата лъжа. Не, че защитавам БСП, но нека фактите да се кажат такива, каквито са, пък хората да си правят изводите.

15.12 2014 в 08:24

Михов да не се прави на ощипана мома?! Къде беше този човек през последните 25 години? Нали от последните 25 години, 18 управляваха правителства с мандат на БСП? Защо не разбраха за тезе години хала на бедните българи и защо не направиха това което искат от другите? Стига с лицемерната им загриженост! Тази лицемерна загриженост води до манипулации, които не са в полза на държавата и хората!Хората трябва да разберат,че социални мероприятия стават в държави в които хората си плащат данъците,осигуряват се на истинските си доходи ,не крият печалба и оборот!И аз искам да дам на децата си това което им е нужно,но давам това което е възможно.

15.12 2014 в 07:53

Балкански, ти съществени ценностни противоречия с комунизма нямаш.
Така, че не се прави на ощипана мома.