Quantcast

Миков се е объркал за тегленето на пари за КТБ от пенсионните фондове

Нели Чолашка Последна промяна на 12 ноември 2014 в 11:34 4100 3

Снимка Ивайло Анев

БСП предлага единствено с пари от резерва на БНБ да се покрие дефицита във Фонда за гарантиране на влоговете при изплащането на гарантираните депозити в КТБ.

Това обяви днес Румен Гечев в парламента. За тази идея първи говори вчера лидерът на БСП Михаил Миков.

Той обаче обяви, че левицата предлага два варианта - или да се използват пари от резерва на БНБ, или от частните пенсионни фондове.

За да се изтеглят пари от пенсионните фондове, трябва да им се разреши да емитират облигации, това означава промяна в няколко наредби и освен това техните облигации трябва да бъдат гарантирани от държавата и ще са по-скъпи, тоест по-сложно е и по-скъпо, отколкото да се изтегли нов заем, коментира вчера Менда Стоянова от ГЕРБ.

Предлагаме единствено да се изтегли заем от фонд "Резервен" на БНБ и средствата да бъдат възстановени със законната лихва, за да не се тегли допълнителен заем, обясни днес Румен Гечев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.11 2014 в 15:36

25 години ни се въртят другарски ментета отгоре! Мачкат хората с ценова репресия, беззаконие, заглушаване на гласа им. Изядоха каквото имаше в Бг, окрадоха ЕС колко можаха, сега крадат и от децата ни с огромни заеми – да си „спасяват” краденото. При лъже-демокрация с лъже-пазар и „избори” БЕЗ избор САМО 100000++ на улиците оправя работата, а МИЛИОН-ДВА – СИГУРНО! Но толкова НЯМА да излязат за разни ПЕРКОВЦИ и песнопойци вътре и вън от Парламата. Вкл. "ранобудни" тупанджии бозаджии. Юнашкото доверие УМРЯ. Истинската промяна се договаря МЕЖДУ ВСИЧКИ - в повсеместни събрания - открити за всеки - готови за всенародно МЕТЕНЕ при измама. www.facebook.com/groups/pulenkontrol/ http://freeinf.wix.com/edname4ta Не викай "Амин" - дай рамо! /в тоя цирк оправят ЗРИТЕЛИТЕ/

12.11 2014 в 12:38

Да се чете: БСП предлага да се бутне борда.

12.11 2014 в 12:32

Знаех си, че ще е някаква Гечевщина, за която още на другия ден ще се обясняват. А кой е левентът с високото чело отляво? Не е лошо да го знаем по име, защото може би ще трябва да се пазим и от неговия могъщ интелект.