Quantcast

Миков: Борисов ще отиде в Брюксел като послушно пале

Нели Чолашка Последна промяна на 03 декември 2014 в 11:56 2688 6

Снимка Ивайло Анев

Михаил Миков, лидер на БСП.

Очевидно предпочитанията на министър-председателя Бойко Борисов са той да отиде в Брюксел като послушно пале, без обединяваща национална позиция.

Това обяви лидерът на БСП Михаил Миков по повод отказа на мнозинството в парламента да приеме декларацията на БСП за защита на проекта "Южен поток" с тръба, преминаваща през България.

Според него Брюксел използвал спирането на плащания по европейските фондове като механизъм, за да упражни политически натиск.

По думите на Миков с изявлението си в парламента Борисов е искал да покаже, че е широко скроен, а в Брюксел що покаже, че е достатъчно послушен.

Миков напомни, че Борисов е обещал преди изборите, че ако партията му спечели изборите, проектът "Южен поток" ще тръгне от ноември тази година.

"Днес се видя, че ГЕРБ спечели изборите, а "Южен поток" приключи", коментира лидерът на БСП.

По думите му днес парламентът не е защитил интересите на България, а ГЕРБ са последователни в позицията си да направят Босфора и Турция безалтернативно трасе за доставка на петрол.

С днешното решение на парламента дадоха знак, че приемат за нормално България да получава газ от Турция и Гърция и всичко това доказва, че едно са думите, а друго съвсем друго са делата.

Янаки Стоилов от БСП предупреди, че левицата ще търси отговорност от второто правителство на Бойко Борисов за евентуален провал на проекта "Южен поток" за България.

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров обвини ГЕРБ, че са бламирали възможността парламентът да излезе с декларация за „Южен поток“.

Националиститът обвини управляващите, че са гласували „въздържал се“ по предложението за декларация. „Лицемерие е, че се търси подкрепа“, каза Сидеров по повод призива на Борисов към депутатите да излязат с обща позиция..

Според него отиването на Борисов в Брюксел без позиция на парламента е безотговорно.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.12 2014 в 19:27

А сега де: "Борисов е обещал преди изборите, че ако партията му спечели изборите, проектът "Южен поток" ще тръгне от ноември тази година."

Обаче герберастията пак се правят на умрели, че вождът им квото каже, важи от ден до пладне, щото следобед вече си е сменил позицията за втори път, а до вечерта - дори за трети. Нестабилна психика.

Кандидатите за премиери трябва първо да минават през психодиспансера, и чак след това НС да ги утвърждава, ако не са показали някакви сериозни психически отклонения. В момента обаче всеки луд може да застане начело на държавата.

03.12 2014 в 13:01

Пауе уи? Това да не е Воуен. По-гоуеми сиуи от нас уешават, а правитеуството се опитва да се държи адекватно -- според сиуите си и под съпровода на вашите истерични крясъци.

03.12 2014 в 12:45

Миков, цялата ви компания защо още се разхожда свободно и ръси "мъдрости"?

Трябваше отдавна да сте в затвора или избесени!!!

03.12 2014 в 12:40

Що не влезе в управлението като те каниха бе, тъпанар ;) Голяма опозиция, няма що...

03.12 2014 в 12:33

Кулския алкохолик пак е почнал от рано сутринта...

03.12 2014 в 12:12

Извинявайте за off-topic-a обаче прави ли ви впечатление колко бързо се забравиха Христо Бисеров, Ахмет Доган, Искра Фидосова, Цветан Василев, Сергей Станишев и Моника,Симеон Дянков. Дори и случая с Борислава и полицайката пресъхна.
И това с Южен поток ще бъде същата работа: когато решат помежду си кой колко комисионна ще вземе, темата ще изчезне от медиите. Аз съм сигурен в едно: Независимо дали проектът ще се състои или не едни хора намазаха дебело филията и са с няколко милиарда по-богати само от аферата Белене.