Михаил Константинов: Българската политическа класа тотално се срина

OFFNews 14 юли 2014 в 20:27 4519 7

проф. Михаил Константинов

"В момента българската политическа класа тотално се е сринала, доверието към нея е равно на нула и това е всъщност основният проблем".

Това каза математикът проф. Михаил Константинов по повод политическата ситуация в страната пред агенция "Фокус". 

Той обясни, че хората могат да се справят със всичко стига между тях да има  изградено силно доверие, каквото обаче в момента липсва у българите. "Докато сме живи и здрави – можем да се справим, но ако не си вярваме – ние ще разрушим държавата“, допълни професорът.

„ Страшното, обаче, което се случва, и това е за първи път в нашата нова история е, че на терена добри няма. Винаги досега, в някакъв смисъл беше ясно кои са добрите и кои са лошите. Сега добри няма.", каза още той.

Константинов коментира и ситуацията около КТБ. Според него за първи път държавата действа в условията на пълна липса на информация и "не се знае за какво става въпрос".

Той коментира още, че за него няма логика в това, че липсват досиета от КТБ. Самата БНБ трябва да има сведения за всички кредити, обясни математикът и допълни, че би трябвало да се каже на обществото, кои са тези фирми и хора, които са взели кредитите и които не могат да ги върнат.

Професорът смята още, че със сигурност първо трябва да се върнат парите по закон, а по-нататък да се търсят средства да се върнат и останалите пари на хора и фирми, а не да се полагат усилилия за промяна на законите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови