Михаил Константинов: Считайте, че оставката е подадена

OFFNews 17 юни 2014 в 12:16 7997 7

проф. Михаил Константинов

Едва ли има човек, който реално да мисли, че този кабинет може да прехвърли тази година. Така че считайте, че оставката е подадена.

Това коментира математикът проф. Михаил Константинов в ефира на БНТ.

Константинов смята, че последните две дати от септември и първите две дати от октомври са добри за предсрочни парламентарни избори.

"Те са и технологично възможни, а освен това те и ще се случат. Абсолютно е безумно най-активните българи да ги лишите от глас, защото те са на почивка, не може да им разваляме лятото“, обясни проф. Михаил Константинов.

Той смята, че е разумното решение е да се търси и дата за избори, както и да се уточнят други неща. Според Константинов дори самият факт, политическите сили сядат да си говорят, а не само да се псуват през вестниците е похвален.

"Даже виждаме едни анонси, които прехвърчат между лявото и дясното, между Станишев и Борисов, което означава, че на хоризонта може би има голяма коалиция, която автоматически обезсмисля малките партии за известно време“, коментира Константинов.

Той обаче смята, че да се говори за такъв тип коалиция е възможно само, ако има подробно коалиционно споразумение. "Абсолютно разписано със сроковете, със задачи, с отговорности, а не задкулисни договорки, които виждаме през последните години между коалиционни партньори“, допълни математикът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови