Quantcast

Михаил Константинов: Считайте, че оставката е подадена

OFFNews Последна промяна на 17 юни 2014 в 12:16 7358 7

проф. Михаил Константинов

Едва ли има човек, който реално да мисли, че този кабинет може да прехвърли тази година. Така че считайте, че оставката е подадена.

Това коментира математикът проф. Михаил Константинов в ефира на БНТ.

Константинов смята, че последните две дати от септември и първите две дати от октомври са добри за предсрочни парламентарни избори.

"Те са и технологично възможни, а освен това те и ще се случат. Абсолютно е безумно най-активните българи да ги лишите от глас, защото те са на почивка, не може да им разваляме лятото“, обясни проф. Михаил Константинов.

Той смята, че е разумното решение е да се търси и дата за избори, както и да се уточнят други неща. Според Константинов дори самият факт, политическите сили сядат да си говорят, а не само да се псуват през вестниците е похвален.

"Даже виждаме едни анонси, които прехвърчат между лявото и дясното, между Станишев и Борисов, което означава, че на хоризонта може би има голяма коалиция, която автоматически обезсмисля малките партии за известно време“, коментира Константинов.

Той обаче смята, че да се говори за такъв тип коалиция е възможно само, ако има подробно коалиционно споразумение. "Абсолютно разписано със сроковете, със задачи, с отговорности, а не задкулисни договорки, които виждаме през последните години между коалиционни партньори“, допълни математикът.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.06 2014 в 09:42

Не разбирам какво уважавате толкова Константинов?! Като какъв? Той е професор по математика и стана публична личност, след като беше освободен след скандал от някаква държавна служба. А неговите позиции не са особено добре аргументирани през повечето време. Какво значение има, дали той смята някакви дати за подходящи за избори. Всички сме на мнение, че изборите трябва да са възможно най-скоро и че такива избори трудно можеха да се проведат преди лятото. Очевидно е, че се намираме в ситуация на политическа и правителствена криза, а правителството и парламента не работят. За всяка коалиция трябва да има споразумение, което да е публично известно и приемливо за обществото и да обединява стабилно мнозинство. Какво ми казва тук Константинов? Че е добър вариант да управляват ГЕРБ и БСП заедно? Верно ли?

17.06 2014 в 20:04

Уважавам г-д Константинов и винаги следя мненията му. Обаче, оставка трябва веднага, служебно правителство и избори през есента. Сега ще си оправят далаверите на спокойствие! Сега е времето за масови протести за ОСТАВКА!, обаче не се вижда енергия за това. ЖАЛКО!

17.06 2014 в 14:30

Комунизма си отива, бавно, но си отива!

Този път не може да се пипа леко, по европейски.
Когато си имаш работа с дявола не можеш да му се молиш и да да бъдеш толерантен.
Когато риеш тор от обора, не си слагаш бялите ръкавици.
Когато изпразваш септичната яма не го правиш с чаена лъжичка.

Трябва да се настъпи яко и мащабно, по всички фронтове, да се удари мафията за да се пркърши гръбнакът на червените безродници, ДС, олигарсите.

Докато хора като Моника Опорната Точка не влязат в затвора промени няма да има.

17.06 2014 в 13:51

Лоштото е, че докато хвърлят оставката ще направят още много поразии ...

17.06 2014 в 13:05

Проф. Константинов е добър анализатор. Но много се учудвам, че не разбира (или се прави), че БСП не е нормална парития. На тази партия костната и система е изградена на базата на задкулисието. Едни хора - апаратчици на БКП през 1989 година взеха едни пари и всякакви активи, прекръстиха се от БКП на БСП и ни ....майката.Какво ляво?!?!?

17.06 2014 в 12:59

При всичкото ми уважение г-н професор, моля имайте впредвид, че става дума за комунисти, а това не са човеки ...

17.06 2014 в 12:42

оставката и да не е подадена Украйна е готова да нападне Русия,а Америка е готова със самолетоносачите и воиските в България,повтаря се ситуацията от Югославия:Сърбия-Босна.....