Местан: Няма как оставката да е след 25 юли

OFFNews 03 юли 2014 в 11:00 5180 9

Лютви Местан

Хоризонтът пред Народното събрание е ясен и оставката няма как да е след 25 юли, каза в кулоарите на парламента лидерът на ДПС Лютви Местан.

Коментарът му дойде, след като по-рано днес стана ясно, че ГЕРБ ще блокират работата на парламента, докато министър-председателят подаде оставка.

Лидерът на ДПС коментира, че според него въпросът с оставката е изяснен, но ако е необходимо, премиерът може да внесе още по-голяма яснота, посочвайки точна дата.

"Няма съмнение, че хоризонтът на 42-рото Народно събрание е ясно очертан, респективно - и на кабинета "Орешарски". Мисля, че всичко е ясно. Ако все пак някому нещо се губи, като например - точната дата за подаване на оставката, аз оставам с впечатление, че и този въпрос е ясен. И мисля, че дори се коментира, без изрично да е записано в становището. Няма как да се случи по-късно от 25 юли. Но ако има необходимост и това да се конкретизира, защо не?", коментира Местан.

Според Лютви Местан е недопустимо работата на Народното събрание да се блокира, защото така ще се загуби ценно парламентарно време.

"Пред този парламент има 20-30 дни живот, да се пропилее това време вече е безотговорно. Имаме редица закони, по които страната е заплашена от наказателна процедура, те са технически по своя характер", посочи Лютви Местан.
Той призова всички партии да се придържат към сключеното при президента споразумение.

Той е категоричен, че въпросът с изтеглянето на датата за изборите по-рано не стои пред партиите.

"Това би означавало окончателно сриване на доверието, дори в най-високия формат - формата на КСНС към държавния глава. Извинете, това би означавало процес на ерозиране на институционалността на българската държава. Никой няма интерес от това", посочи Лютви Местан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!