Мерджанов: Кабинетът подценява проблема с бежанците в България

OFFNews 08 септември 2015 в 12:37 3075 3

Мерджанов: Кабинетът подценява проблема с бежанците в България

Снимка БГНЕС

Правителството продължава да подценява проблема с бежанците в България. След специално проведена оперативка със своите министри, премиерът дори не се яви да оповести своите решения. Така Атанас Мерджанов от БСП коментира позицията на правителството за бежанската криза, оповестена по-рано днес от вицепремиера Румяна Бъчварова, Меглена Кунева, Ивайло Калфин и Даниел Митов.

Може би, защото решения няма. Продължаваме да мислим, че нечии големи началници ще се справят с бежанската вълна вместо нас. Вицепремиерите Кунева и Бъчварова са натоварени с огромно предизвикателство, с което не могат да се справят и не му прави чест на Борисов да се крие зад тях, подчерта Мерджанов.

На специалния си брифинг правителството приветства новата програма на Европейската комисия, според която в България ще пристигнат над 2000 бежанци от други страни-членки на ЕС.

"Тази позиция не отчита факта, че ние сме гранична страна и че при нас бежанският поток не се очаква да спре. Правителството трябваше да убеди европейските институции, че България е от страните, чиито капацитет за прием е почти изчерпан. За нея не следваше да се определят нови квоти за прием от вътрешността на Съюза, а да й се помогне да посрещне наплива, който идва отвън. Това е криворазбрана солидарност, защото тези нови 2000 души не искат да живеят у нас. Как ще ги задържим тук? Насила?", пита Мерджанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!