Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Мартин Димитров: Трябва ново международно разследване на КТБ

OFFNews 23 февруари 2016 в 20:08 4638 3

Снимка БГНЕС

Необходимо е ново мащабно международно разследване. Това заяви депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров пред bTV.

Прочетох резюмето от доклада за КТБ, нямах повече време, това са около 500 страници, но този подход не е рационален. Минаха почти 6 месеца от началото на издаване на този доклад, така че синдиците и Фондът за гарантиране на влоговете е трябвало да предприемат необходимите действия до момента и на този етап не би следвало да е проблем докладът да бъде публичен, коментира Димитров.

Ако докладът е бил готов още през септември, той бил ли е даден на прокуратурата и, ако не – синдиците и Фондът за гарантиране на влоговете защо не са го дали на прокуратурата, каза още Мартин Димитров.

Нас ни вълнуват два въпроса - кои хора източиха КТБ, т.е. виновните да бъдат наказани, и второ - част от парите да бъдат върнати, допълни той.

Според депутата от РБ Петър Славов няма особен смисъл докладът да се дава в секретната секция на парламента, тъй като по този начин той не може да бъде коментиран и няма да стане публичен, докато смисълът на този доклад е бил именно той да стане публично достояние. 

Славов напомни, че точно такава е била и целта на започнатото от тях дело, което е вече на финала и се надяват резултатът да е положителен и докладът да стане достъпен за всички. 

Дори и докладът да стане публичен обаче, не е ясно какъв ще е ефектът от това, защото е имало смисъл да "се действа бързо, да се налагат запори, възбрани, да се предприемат адекватните мерки от юридическа гледна точка, за да се обезпечи това имущество", смята Славов.

Тези шест месеца, които вече са минали - нали не си правим илюзии, че определени хора не са успели да надникнат все пак в този доклад. Някои хора са надникнали и може би тези, които не трябва да знаят, точно те тази информация вече са я добили, подчерта той.

По повод ниските цени на горивата, които се продават на бензиностанциите на Веселин Марешки, Мартин Димитров заяви, че явно и с по-ниските цени бизнесменът печели, тъй като законът забранява да се продава на загуба. 

Тогава идва логичният въпрос защо с появата на една единична бензиностанция във Варна цените падат. Това означава, че има проблем с конкуренцията в България, каза депутатът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!