Маргарита Попова: Стабилността е илюзорна, премиерът го знае и е притеснен

Ивайло Анев Последна промяна на 21 януари 2016 в 10:42 5872 17

Снимка БГНЕС, Архив

Приключи ли формално преходът и за кого приключи? Кога ще приключи и кога ще можем за изградим държава, в която има ценности и национални каузи? Кога ще изработим национална доктрина, план за народа, който нужен.

Това каза вицепрезидентът Маргарита Попова на пресконференция, в която тя и президентът Росен Плевнелиев отчетоха четвъртата година от мандата си.

Върховенството на правото има криза на ценностите. Всички тези елити, които бяха ненадминати по политически цинизъм, трябва да си отидат и да дойдат такива, които знаят какво значи социално управление. Те трябва да гарантират на хората, че имат права. Не постигаме това в последните 25 години преход, каза тя.

Тя е категорична, че съдебната реформа трябва да продължи. "През 2016 г., ако продължим съдебната реформа и мислим за социалната държава, трябва да правим изменения на закони, просветено, с дълбоки анализи и ясни очертани тенденции в правоприлагането", каза тя.

Да се запитаме колко процента от българското население е бедно. Питам има ли бъдеще бедността. Питам каква част от българския народ са изключени от достъп до образование и здравни услуги. Каква икономика ще развиваме, ако в следващите години в Европа има мир, каза още вицепрезидентът.

"Гражданите няма какво да ни попитат освен това как запазихме конституцията. Няма как интелектуалците да не ни попитат какво направихме за социалната държава, има ли социална сигурност, има ли духовна сигурност. Това е задача на президентската институция", подчерта Попова.

Според нея има желание от министър-председателя да наложи стабилност в управлението, но това не било достатъчно. "Той го знае и затова е притеснен. Стабилността, освен стабилност в самото управление, значи и стабилност у хората. Да не пътуваме в розови облаци и да не си създаваме илюзорни представи за стабилност", коментира тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.01 2016 в 09:58

Перфектна реч.Който има малко ум в главата,ще я разбере.За това сме на това положение,защото не оценяваме съдържанието на речта,а оценяваме само по това кой го казва.Може би ако беше го казал Роско всичко щеше да бъде истина.До кога не знам,ще се делим.Един българин,две партии.

22.01 2016 в 09:45

Поведението на вицето напълно кореспондира с това, че е лауреат на значката за лидерство (барабар с бай Ганьо Бански) на името на Стефан Стамболов, връчена й от "библиотекаря" Димитър Иванов, известен с прякора "Гестапото".

21.01 2016 в 22:00

Какавидков, ++++++++++++Бих добавил претенциозна, зависима, лицемерна кифла!

21.01 2016 в 19:59

Англичаните имат точен изказ в случя - юслесс пиис оф шит.
Е докторантката на библотекарския.

21.01 2016 в 17:35

За 4 години не е свършила нищо. Намира мъхна на и тя не знае на кого. Като отчиташ четвъртата година от мандата кажи какво си свършила, но не можеш , защото няма нищо.

21.01 2016 в 15:49

Точно тази руска подлога ли ще говори за национална доктрина? Чак и за президент я гласат хахаха.

21.01 2016 в 15:24

аз пък отдавна се питам от кога чака да бъде издигната кандидатурата й за президент. Вече споменах единия вариант- БСП, АБВ, ДПС. Но с това ляво, патриотарско, демагогско, социалистическо залитане защо Борисов да не я подкрепи. Неговата рая и за прасе в смокинг би гласувала без да се замисли. А един вдъхновен от левите идеи президент който от време на време изпуска парата у народонаселението е добър параван на не особено способно управление. та нали така ББ предложи Плевнелиев. Хвана го за ушите и го постави на креслото. Сега той може и да е по еманципиран, ама късно чадо.

21.01 2016 в 14:17

Долна, лицемерна, подла личност с липса на морални и етични критерии и чувство за справедливост. Но затова е там където е.

21.01 2016 в 13:46

Госпожата да не се прави на ощипана , всеки може да се разрови и да погледне през годините на какви нищожества е раздала амнистии в комисията за помилванията . И ги раздавала за да може да стимулира в тях желание за промяна . Видяхме го изрода как уби момичето в Търново и той сигурно е пуснат понеже не било хуманно да не се дава шанс, по европейските норми и ценности .
Това определено е агитация за политическа кариера ......

21.01 2016 в 12:30

Не видяхме една инициатива от Маргарита Попова за тези четири години. От карикатурата Плевньо няма какво да чакаме. Някак не върви вицепрезидент да пита "Кога ще изработим национална доктрина, план за народа, който е нужен." Кой да го изработи плана, всички информационни източници са им достъпни, разузнаване, вътрешна обстановка, МВР, външни контакти, всички лостове в държавата са им достъпни. Карикатурата е главнокомандващ, армията има огромен потенциал за анализ и средства да промени нещата. Например ако нямахме такава плюнка за президент и беше пратил армията на границата, когато му беше времето щяхме да имаме проблем по-малко. Ако армията правеше поръчки не към прекупвачи, а към социални държавни предприятия, нещата с най-голямата бедност нямаше да са такива. Тогава мангалите щяха да гледат прасета и картофи за армията, а не просто да получават помощи. Ако президенството имаше хубав контрол върху законите, ако президентът беше стожер на нацията можеше да обяви извънредно положение и да нареди армията да разследва и да арестува корумпираното правителство на мафията, това е най-висша форма на заплаха за националната сигурност - страната да се управлява от мафията. Много АКО, което си остава едно обикновено ако отделяно от карикатурата в кенефа, в който живеем.