Мая Манолова за партията на Слави Трифонов: Не коментирам

Иска справедливо обезщетение за всяко убито прасе, призова на протест пред болница "Токуда" заради Мая Илиева

OFFNews Последна промяна на 07 август 2019 в 08:15 6934 2

Снимка Архив

За справедливо обезщетение за всяко убито прасе ще настоява омбудсманът Мая Манолова. 

Тя бе категорична, че не собствениците на животни в задния двор са виновни за нерегистрирането им, а държавата. Опитите да бъдат разделяни хората са непочтени, заяви Манолова по БНТ. 

Мерките, които властта е предприела , са довели до 7 огнища на чума. Някой определено не си е свършил работата. Някой се опитва да изкара виновни хората, които имат прасета. Обяснява се, че те трябва да прочетат статии, предупреждения. Тези, които са били неадекватни, са представителите на институциите, категорична бе Манолова. 

Сложната тежка процедура по регистрация е практически невъзможна за хората, които поддържат прасета. Тези, които е трябвало да регистрират прасетата на място, са чиновниците. Те е трябвало да отидат да обяснят проблема и да регистрират тези прасета в "задния двор". Хората не извършват нарушение като си гледат прасета за лични нужди. Самият опит да бъдат разделени на едри и дребни собственици, на регистрирани и нерегистрирани, е непочтено. Трябва да бъдат обезщетени всички. Не са виновни тези десетки хиляди българи, държавата трябва да ги подкрепи. Ще настоявам за справедливо обезщетение за всяко убито животно, държавата да си свърши работата. Сега хората са оставени да се оправят сами, добави омбудсманът.

Ясно е защо беше ударена вдъхновителката на протестите на медицинските специалисти Мая Илиева - за да бъдат предупредени всички, които биха дръзнали да защитават своите права, каза омбудсманът.

С Мая Илиева вече сме приятелки, заедно сме от началото на протестите на медицинските специалисти, коментира омбудсманът по повод отстраняването на медицинската сестра от Аджъбадем Сити Клиник болница Токуда. Респект към тях, ще продължа да ги подкрепям, както и Мая Илиева, заяви Манолова. Утре пред болница "Токуда" ще има протест срещу уволнението й, надявам се да дойдат и граждани, призова тя.   

Като омбудсман имам ангажимент да защитавам гражданите, да бъда посредник между тях и властта. Като няма с кого да преговарям, като ми се пречи, очевидно не мога да си върша работата. Някои очевидно много се страхуват да не се кандидатирам за кмет на София, каза още Манолова. 

Показала съм, че решенията вземам аз, не под натиск. Моето решение ще бъде продиктувано единствено от интереса на гражданите, решението ми ще бъде резултат от техните очаквания, обясни тя.

Политически партии не коментирам, няма как да коментирам и политически проект, заяви Мая Манолова за бъдещата формация "Няма такава държава" на Слави Трифонов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8270

2

HristoSliven

08.08 2019 в 08:04

Един въпрос към Майчето - бъдещ кандидат за...и сътрапезник на "не коментирам" - Как точно е трябвало "чиновниците" да влязат в "задния двор" и да регистрират прасетата там, които самия стопанин не е пожелал да регистрира?! С полиция? Със съдебно решение? Или може би с телевизионната камера на ...Бареков, например?
Сигурен съм, че ако "чиновниците" бяха започнали да "влизат", още повече преди да стане ясно колко е сериозен проблема с АЧС, пак тази същата персона щеше да ги заклеймява и заедно с останалите от отбора ѝ да говори за "репресивната държава"!

8001

1

Севтопол

07.08 2019 в 11:57

Завря си главата в пясъка вече не е комунистка.