Свиленски: Всички в БСП искат Манолова за кмет на София, не сме чули глас против

OFFNews 29 юли 2019 в 09:25 2747 1

„В момента приключват номинациите в организациите, Мая Манолова е може би човекът с най-много номинации. Гласове „против” засега не сме чували”. Това заяви зам.-председател на ПГ „БСП за България” Георги Свиленски в сутрешния блок на Нова телевизия.

Той коментира, че лидерът на БСП Корнелия Нинова ще вземе отношение, след като приключи номинационният процес.

Публична тайна е, че лидерът на Столетницата не е в никак добри отношения с омбудсмана, която е абсолютен рекордьор по одобрение в държавата.

„Като председател на Националния съвет и член на БПС, единствената задача и цел, която може да има Нинова, е да свали ГЕРБ от властта в София. Защото това е знак за свалянето на ГЕРБ от власт в цялата държава”, заяви Свиленски. „Всеки, който би допринесъл за свалянето на кмета Фандъкова от власт и мнозинството на ГЕРБ, би получил подкрепата и на ръководството и на председателя”.

Според него Костадин Паскалев също е достоен кандидат. Той обаче бил партийна кандидатура.

"В София знаем, че БСП сама е трудно, почти невъзможно, да спечели местни избори. Затова търсим широко разтваряне на ветрилото”, допълни Свиленски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

1

мнение от IP

29.07 2019 в 11:28

Става. Ако се навие да се върне в лоното на партията и се превърне в това, което беше преди да стане омбудсман, неин си е проблемът.