Мая Манолова се отрече от закона за цензурата

OFFNews 18 юли 2014 в 17:57 6536 12

Снимка bsp.bg

Социалистката Мая Манолова се отрече от смущаващите предложения за промени в Изборния кодекс за цензура в медиите по време на предизборни кампании, внесени от нея, Мартин Захариев и Стефан Данаилов.

По-рано днес тримата вносители предложиха създаване на нов член 177а в Изборния кодекс, озаглавен "Редакционна отговорност".

Той гласи, че всички медии (тв, радио, печат, онлайн) носят редакционна отговорност да не накърняват правата и доброто име на участниците в предизборните кампании.

Това е законопроект, който е изготвен от наблюдатели по време на изборите. Те твърдяха, че тяхната цел с този законопроект е да имат повече права наблюдателите, да обжалват пряко нарушения в кампанията. Абсолютно ясно е, че този законопроект няма да бъде обсъден дори и на първо четене в този парламент. Това е законопроект, изготвен, за да уважи обществения съвет към Комисията за взаимодействие с граждански организации и движения в парламента, да уважи организацията на проф. Михаил Мирчев, каза Мая Манолова пред bTV.

В следващия парламент ще настоявам този текст изобщо да не бъде включен, обеща тя.

БСП е в криза и трябва да търси промени. Има криза в морала. Мен ме боли за БСП, аз съм трето поколение социалист и знам как се чувстват редовите социалисти, защото партията ерозира и за пореден път губи избори, каза Мая Манолова.

Аз не съм желаният кандидат за лидер на БСП на апарата на "Позитано" 20 и на Станишев, но участвам в битката за председател на партията, допълни социалистката.

Тя прогнозира, че ще има балотаж в избора за председател на БСП.

Българските жени са доказали, че са най-добри, когато става дума за криза. Мога да ви го докажа дори в исторически план, допълни Мая Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!