Лукарски: Да не хвърляме камъни в собствената си градина

OFFNews 14 март 2015 в 15:11 2101 5

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Божидар Лукарски

„Аз съветвам да не си хвърляме камъни в собствената градина. Аз не правя забележки по отношение на назначенията в сектор „Сигурност", в Министерство на здравеопазването, Министерство на отбраната. Смятам, че колегите са достатъчно компетентни да извършват тези назначения и не мога да разбера какво повдигна... Но същност знам какво повдигна тези коментари по отношение на назначенията".

Това обяви министърът на икономиката и лидер на СДС Божидар Лукарски пред Дарик. През изминалата седмица той беше критикуван от опозицията, но и от колеги от Реформаторския блок за назначенията в Комисията за защита на потребителите.

Според него единството в Реформаторския блок не е застрашено.

„Единственото, което ме притеснява, е, че възмущението, сигналите и роптанията от страна на опозицията по отношение назначения, бяха продължени и от мои колеги от Реформаторския блок", коментира Лукарски. и посъветва да няма взаимни обвинения в блока.

По повод предложението на Меглена Кунева за създаване на известни правила, по които да се излъчват кандидатури за определени постове в държавата, той заяви, че тези правила не са съвсем регулирани в РБ.

"Радан Кънев вчера се изказа, че има съмнения в експертния потенциал. Аз мисля, че моята преценка е правилна, а неговото лично предложение за по-сериозен и експертен потенциал беше в лицето на неговата съдружничка в адвокатската кантора като член на Комисията за защита на потребителите, но аз прецених, че при положение, че нейният съпруг е зам.-министър на енергетиката, наистина ако беше назначена и тя, щеше да има преяждане с власт и щяхме дадем прекалено много храна на опозицията. Не знам защо, но може би заради това, че не проведох предложение за такова назначение, си спечелих тези критики, но мисля,че всичко ще се изглади", атакаву колегите от РБ Лукарски

Той напомни, че са извършени доста назначения и в другите сектори, а не само в икономиката, които не са били съгласувани.

"Вчера казах и за зам.-министърът, който беше лично предложен от ген. Атанасов (ген. Атанас Атанасов от ДСБ) и прокаран зам.-министърът на вътрешните работи. Надявам се да отговорим на критиките и в бъдеще да имаме по-прозрачен метод кой, как и кого предлага", допълни Лукарски.

Лукарски още веднъж призова проблемите в Реформаторския блок да се решават вътре в Блока, а не през медиите.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Юлиян Караджов: Нивата на употреба на райски газ са чудовищни