Любен Дилов: Президентът дойде, за да докаже, че е жив

Нели Чолашка 19 март 2015 в 12:59 9350 10

Любен Дилов, говорител на БДЦ.

"Бяхме свидетели на блестяща реч в стил "повече внимание към различните въпроси". Изглежда след 7-дневното изчезване на Путин (руският президент Владимир Путин) е модерно да дават доказателства, че са живи. И по този начин оценяваме цялото изказване".

Така коментира речта на президента Росен Плевнелиев пред депутатите днес говорителят на парламентарната група на БДЦ Любен Дилов.

По думите му в речта на президента не е споменато почти нищо от това, за което парламентарните групи са разговаряли с президента и е повтарял клишета, без да влиза в дълбочина.

"Тази прословута енергийна ефективност, дограмата и изолацията са последни във веригата, преди това са ЕРП-тата, загубите по проводите, либерализирането на продажбата на ел. енергия, заради което вече сме почти в наказателна процедура. за това не беше споменато нищо", даде пример Дилов.

Той съобщи, че групата на БДЦ е внесла Закон за публичност на лобизма и очаква подкрепа от всички парламентарни групи, които през последните години са се ангажирали с тази тема.

Според депутатите от БДЦ мораториумът върху износа на дървесина е лобистки акт в услуга на една фирма - предприятие, което печели по 10 лв. на кубик дърва от мораториума.

Няма как с мораториум на износ да увеличиш контрола и охраната в горския фонд, коментира Стефан Кенов от БДЦ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!