Дилов-син: Правим нова коалиция без Бареков

ОFFNews 07 януари 2015 в 19:42 8703 11

Коалицията, за която в момента се изготвя ново споразумение, включва 7 политически формации, без България без цензура. Това заяви в ефира на bTV Любен Дилов-син.

Той допълни, че парламентарната група "Български демократичен център" (БДЦ) няма да се разпада, напротив "даже се е ангажирала с доста сериозна законодателна промяна", а депутатите на Бареков парламента вероятно ще останат в парламентарната група - четирима от тях вече са се отцепили от партията. 

„В нашето предизборно говорене беше ясно заявено намерението за радикални реформи в областта на съдебната система, здравеопазването и особено в образованието", каза Дилов

Депутатът се обоснова с една китайска поговорка: „”Ако мислиш ден напред, вземи си храна, година напред – вземи си заем, сто години напред – образовай децата си”. Извън това – проблемът с образованието е много сериозен”, посочи Дилов.

Дилов коментира още, че с Бареков  не са се чували от 20-тина дена и избягват диалога чрез медиите. 

"Господин Бареков говори само от свое име и от името на ББЦ. Но той не може да говори от името на още 7 партии. ББЦ имат проблеми за решаване. Те трябва да решат дали са телевизионно предаване или политическа партия ". заяви още той.

Дилов каза още, че парламентарната група на БДЦ ще подкрепи референдума за задължително гласуване, защото така хората ще могат да се информират по-добре по темата.

Според него трябва да се разгледат и различните алтернативи за начина. по който се гласува - електронно, предварително гласуване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!