Курумбашев: Спечелихме малка битка при гласуването на пакета 'Макрон'

OFFNews Последна промяна на 14 януари 2019 в 10:04 2406 0

Спечелихме малка междинна битка при гласуването на пакета "Макрон" в Европарламента. Отложихме взимането на решение. 

Това каза евродепутатът от групата на S&D Петър Курумбашев по бТВ. Вечерта преди гласуването преброихме, че има 24 на 17 гласа срещу нас. Имаше и 7 - 8 "за", които не беше ясно как ще гласуват. Тази прогноза показваше, че е почти сигурно, че ще загубим, обясни Петър Курумбашев гласуването на пакета "Макрон" в транспортната комисия на Европарламента. По думите му е имало и евродепутати, които почти винаги гласуват против предложенията в комисия.

Евродепутатът коментира, че не бива представителите на България в Брюксел да чакат до последния момент, за да защитят интересите на страната си, като даде пример с футбола, че не е добре да се чака да бъде свирен финалът на мача. "Срещу нас стои коалиция от силни държави, наречена "Пътен алианс", сред които Германия и Франция. Ние също трябва да направим такъв съюз на единомишлениците и това е моят съвет към правителството. В основата му могат да бъдат Полша, Румъния и България, а също и Финландия, Испания, Португалия и Ирландия, както и всички държави от Централна и Източна Европа", категоричен бе Петър Курумбашев.

Той посочи, че в четвъртък ще има заседание на Конференцията на председателите на политическите групи, където участва и председателят на парламента. На нея ще бъде решено- дали след гласуването в Транспортната комисия темата ще влезе в Пленарна зала на Европарламента или не.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови