Борисов настоя пред Таяни пакетът Макрон да остане за след евроизборите

OFFNews Последна промяна на 11 януари 2019 в 12:09 1587 2

Министър-председателят Бойко Борисов обсъди развитието на ситуацията около пакета „Мобилност 1“ с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни, съобщиха от правителствената пресслужба.

Двамата са провели телефонен разговор днес.

"Предвид последното гласуване на текстовете по пакета в Комисията по транспорт и туризъм в Европейския парламент, на което два от трите доклада по пакета бяха отхвърлени, българският премиер настоя пред председателя Таяни да бъде обмислена възможността темата да бъде оставена за разглеждане от следващия парламент след евроизборите", съобщават от пресслужбата на кабинета.

Борисов определил като странен казуса, че има политическо споразумение между ръководителите на различните парламентарни групи в транспортната комисия, че трите доклада по пакета „Мобилност 1“ са неразделна част един от друг, но в същото време няма логика отхвърлените доклади да влязат за гласуване в пленарна зала.

„Два пъти транспортната комисия и един път в пленарна зала евродепутатите отхвърлят спорните доклади по пакета „Мобилност 1“ и с това показват, че текстовете са небалансирани и предизвикват недоволство както у тях, така и у редица страни-членки на ЕС“, подчертал Борисов.

​За да изрази всички резерви по отхвърлените доклади по пакета „Мобилност 1“ и процедурите по гласуването им в пленарна зала на Европейския парламент, премиерът Бойко Борисов изпраща в Брюксел министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков. Министърът щял да представи всички аргументи на страната ни по темата на среща с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни. По време на срещата Желязков още веднъж ще представи идеята на България разглеждането на пакета „Мобилност 1“ да бъде оставено на следващия Европейски парламент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3774

2

ЛАФЪРДИЕВ

11.01 2019 в 14:26

И да припомним 25 АВГУСТ 2017 резиденция „Евксиноград”
За забравилите - тогава всички "тук ПАРЛЕ ВУ ФРАНСЕ"..
Та след срещата с Макрон, БАЦЕ ни уверяваше -

ТОЙ е решил тоя проблем с Макрон и няма да има рестриктивни постановки за българска сметка

3774

1

ЛАФЪРДИЕВ

11.01 2019 в 14:06

Що туй ми напомня 2010-та год. Га Баце и ДянкОФФ плачкаха на раменцето на фюрер Танте.. Да награди "отличниците" на Европата.. Процентът самоучастие в европроектите ни от 20 на 5 да направи. Като на двойкаджиите..
Сега кат сме БАШ двойкаджиите на Европа, процента пак си ни е 20%..
Ама тогаз Танте му каза - ша видим.. Та въпросо си е все висящ..
Както ша зависне и отговора на Таяни..
Пуста евроизборна пропаганда.. Кой да си припише заслугата.. Да не пропусне да са закичи с нея..
А единственото ни спасение е - от много бюрокрация ЕК да не смогне за един месец да реши казуса и въпроса да отпадне от дневния ред до изборите..